Tramín červený VOC Růžové hory 2022 polosuché 13% 0,75l Víno Dalibor Vinařství U Kapličky
Kód: VIK0001182Související produkty
Detailní popis produktu
Tramín červený má buket tvořený čajovou růží, medem, vanilkou a kouřem. Badyán s vanilkou dotvářejí, spolu s tím co najdeme ve vůni, chuť vína. Víno se velmi hodí ke slavnostním příležitostem. Vhodné snoubení se s ovčími sýry popřípadě lehkými ovocnými dezerty. Teplota podávání je 9 – 11 ºC.
Ocenění:
Velká zlatá medaile, podoblast Velkopavlovická - nominační soutěž pro Salon vín 2024
Barva | Bílé |
---|---|
Zbytkový cukr | Polosuché |
Odrůda | Tramín červený |
Ročník | 2022 |
Přívlastek | VOC Růžové hory |
Objem láhve | 0,75 l |
---|---|
Vinařská oblast | Morava |
Podoblast | Velkopavlovická |
Obec | Zaječí |
Trať | Nová hora |
Alkohol | 13,0% |
Bezcukerný extrakt | 29,8 g/l |
Obsah kyselin | 6,6 g/l |
Zbytkový cukr | 11,5 g/l |
Šarže | 96/22VOC |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Víno |
---|---|
Vína podle barvy: | Bílá vína |
Vína podle odrůd: | Tramín červený |
Vína podle Země: | Moravská |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Z původního záměru postavit malé vinařství nakonec vznikla firma s kapacitou 300 000 lahví ročně a s necelými sty hektary vlastních vinohradů v tratích U Kapličky, Plochovy, Kalvárie, Novomlýnský svah, Nová hora a Růžový vrch obhospodařovaných v systému integrované produkce. Bílá vína se zpracovávají v nerezových tancích technologií řízeného kvašení, červená nejdříve ve vinifikátorech, a poté zrají v dubových sudech.
Sklepmistrem firmy je Dalibor Babáček (je po něm pojmenována i nejvyšší řada vín). Hlavním hybatelem a duší podniku s 120 zaměstnanci je jeho zakladatel - z jeho hlavy pochází vše od základní koncepce až po nejmenší detail: exteriér vinařství, sklepy o celkové délce 360 m a rotunda o průměru 8,5 m a 6 m výšky, interiéry, kování na dveřích, svícny, víno, etikety a originální lahve.
Lisovna je vybavena nejmodernějšími technologiemi, které se postarají o co nejšetrnější zpracování hroznů. Velmi šetrné mlýnkoodzrňovací zařízení „Bucher“ nám zaručuje kvalitně odzrněný hrozen, kdy jsou bobule téměř neporušeny. Pneumatický lis na bílé odrůdy značky „Willmes“ lisuje nízkými tlaky bez přístupu vzduchu.
Speciální nádobu značky „Fracchiolla“ používáme ke kryomaceraci bílých rmutů a pro kvašení červených vín.
Ke kvašení bílých odrůd máme k dispozici řízené kvašení, nerezové tanky o objemu 2 000 l. K vinifikaci červených vín používáme nerezové vinifikátory. Mošt bílých a růžových vín, případně červené víno se přečerpá do sklepa, který je vyhlouben cca 12 m pod povrchem romantického kopce uprostřed našich vinic s nádherným výhledem na Novomlýnská jezera, kde se na jejich hladině odráží vápencové vrcholky ,,Pálavy“.
Délka všech chodeb čítá úctyhodných 260 m. Bílá vína jsou uskladněná v nerezových nádržích dle nejmodernějších technologií, oproti tomu vína červená zrají v klasických dubových sudech anebo sudech barrique.