Rioja DOCa Alegro Tempranillo - červené suché víno 13,1% 0,75l Carlos Serres

Kód: VIS0000105
139 Kč 115 Kč bez DPH 185 Kč / 1 l
Na objednávku do 5 dnů

Suché víno tmavě červené barvy s intenzivním květinovým aroma. V chuti příjemně ovocité se silným vjemem bobulovitého a tmavého ovoce, s jemnými náznaky lékořice. Svěží víno, dobře strukturované, s příjemným ovocitým dozvukem

Detailní informace

Detailní popis produktu

Hrozny pro výrobu tohoto vína jsou pečlivě vybírány z mladších rév s průměrným stářím 10 let, sklizeň probíhá ručně, víno je vyráběno klasickou vinifikační metodou červených vín v nerezových tancích při kontrolované teplotě 26 °С.

Degustace               

Suché víno tmavě červené barvy s intenzivním květinovým aroma. V chuti příjemně ovocité se silným vjemem bobulovitého a tmavého ovoce, s jemnými náznaky lékořice. Svěží víno, dobře strukturované, s příjemným ovocitým dozvukem

Základní parametry

Odrůda
Barva
červené
Země / oblast
Španělsko, Rioja
Obsah cukru
suché - do 4 g/L
Obsah alkoholu
13,1%
Objem
75 cl
Alergeny
siřičitany

Doplňkové vyhledávací

Hlavní odrůda
Tempranillo

Doplňkové parametry

Kategorie: Víno
Vína podle barvy: Červená vína
Vína podle klasifikace: DOCa
Vína podle odrůd: Tempranillo
Vína podle Země: Španělská
Vinařské oblasti Španělska: Rioja

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Historie společnosti po současnost
Charles Serres, muž francouzského původu narozený v Orleans roku 1862, se prosadil jako výrobce vína v La Rioja roku 1885. V té době francouzská vína ničila phylloxera a významný pařížský obchodník s vínem Alfons Vigier požádal Serrese, aby začal s výrobou vína ve Španělsku. A tehdy začalo spojení Serrese s oblastí La Rioja. Zde uplatnil všechny své znalosti a zkušenosti, které získal ve Francii a začal tak vlastně kombinovat dvě rozdílná umění výroby vína, francouzskou eleganci a španělskou sílu, tradici a charakter země. Na počátku se zaměřoval na výrobu Rioji pro francouzský trh, později rozšířil export do celého světa. Roku 1896 založil Charles Serres společnost „Carlos Serres“ a v jeho Bodega se začala pozvedat výroba Rioji k dokonalosti. Výsledkem usilovné práce bylo uznávané víno skvělé pověsti , s významnými oceněními z řady soutěží. Pod jeho vedením zažívala Bodega značný růst a rozvoj. Jeho píle, odborná znalost a schopnost sladit dvě kultury je dědictvím vína Rioja, které mu vše splatilo velkou poctou. Společně s dalšími proslulými muži se podílel na vybudování jména regionu Rioja.

Ve vedení Bodega a v rozvoji kultury Rioji pokračoval jeho syn. Carlos Serres se narodil v Haro roku 1903, obor vinařství vystudoval ve Francii a jako velmi mladý se připojil k rodinnému obchodu s vínem. Díky talentu, který zdědil a zkušenostem, získaným v La Rioje i v Bordeaux se pod jeho vedením stala společnost jednou z nejuznávanějších v La Rioje. Tento muž skvělé pověsti zastával nejvyšší pozice mezi výrobci vína v regionu. Působil jako jednatel vývozní asociace La Rioji (Secretary of the Export association of La Rioja), zástupce vývozců Rioji (Deputy Head of the Rioja Wine Exporters) a konzulární agent Francie (consular Agent of France)...
Odkaz Charlese i Carlose Serrese (jejich osobitý styl a charakter) dodnes tvoří základ výroby kvalitních vín tohoto Bodega.

Výroba vína
V regionu Rioja leží konkrétní oblast, Rioja Alta, jejíž země, klima a lidé jí dělají neobyčejnou. Zde se nacházejí vinice Carlos Serres a zde se také rodí skvělá vína tohoto Bodega. Rioja Alta je nejsevernější oblastí regionu La Rioje. Půda je zde jílovitá, vápencovitá a střetává se zde středomořský a atlantický proud větru. Podnebí a ideální hladina srážek jsou dalšími dvěma faktory, které dělají tento region tolik privilegovaný pro výrobu vína. Původní odrůda Tempranillo tvoří základ červených vín , která jsou tak vytříbená, elegantní a plná charakteru. Každá sklizeň vína je unikátní a provádí se odlišně. Tady je rozhodujícím faktorem znalost, zkušenost a intuice odborníků Bodega. Vlastnosti a potenciál každého vína určují, zda bude určeno pro Crianzu, Reservu nebo Gran Reservu. Zbytek dotváří dřevo sudu a doba uložení v tichu Bodega. Zrání v lahvích je ukončeno dosažením optimálního momentu požitku.


 

Vstupem na tyto stránky prohlašuji, že je mi více jak 18 let.