Reserve Shiraz 0,75L Kumala
Kód: VIF0000166Související produkty
Detailní popis produktu
Vinifikace
Odrůdě Shiraz se v Jižní Africe neobyčejně dobře daří, plodí koncentrované, vyzrálé hrozny, které v kombinaci s poctivou prací na vinici, sníženým hektarovým výnosem a pomalým vinifikačním procesem v nerezových tancích dávají vzniknout elegantním vínům odrážejícím regionální i odrůdový charakter. Po plnění do lahví se nechává víno odpočívat, aby v okamžiku, kdy se dostane na stůl, dosáhlo optimální lahvové zralosti. Optimální skladovatelnost je 2 roky.
Degustace
Polosuché víno tmavě rubínové barvy, s přívětivým pikantním aroma, v chuti dominují tóny vyzrálého lesního ovoce doprovázené stopami kávy a višní, které ústí v dlouhý, lineární závěr. Jemné víno se středním tělem, dobře vyvážené.
Ocenění
Wine&Degustation 2016 - Nejlepší nákup, Prague Wine Trophy 2015 Gold Medal
Odrůda | Shiraz |
---|---|
Barva | červené |
Země / oblast | Jižní Afrika, Western Cape, Swartland |
Obsah cukru | polosuché |
Obsah alkoholu | 14,5% |
Objem | 75 cl |
Alergeny | siřičitany |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Víno |
---|---|
Vína podle barvy: | Červená vína |
Vína podle odrůd: | syrah, shiraz |
Vína podle Země: | Jihoafrická, Jihoafrická vína |
Vinařské oblasti Jihoafrické republiky: | Western Cape |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Kumala, Jihoafrická republika
Okolí legendární Stolové hory v Jihoafrické republice je místem bohaté plodnosti a přírodních krás. Zde, v regionu Stellenbosch, je domov vinařství Kumala, které produkuje kvalitní vína s plným charakterem. Kumala je dobře zavedená přední značka jihoafrických vín s celosvětovou distribucí. Jihoafrický vinařský tým odvádí tvrdou práci, aby produkoval velmi kvalitní vína v každém ročníku.
Hlavním enologem vinařství je sympatický Bruce Jack, který říká, že víno má jednoduchý úkol – dodat radost do života. Po svých studiích ve Skotsku a Austrálii se usídlil v Jihoafrické republice, kde realizuje svoji vášeň – pěstování a produkci vín. Je svým způsobem průkopníkem a individualistou a jeho vína se stávají stále více oblíbenými.
Přírodní prostředí, ve kterém réva roste, hraje významnou roli ve stylu a kvalitě výsledného vína. Proto je zde věnována velká pozornost analýze půdy, vhodnosti pěstování jednotlivých odrůd na daných viničních tratích, studiím parametrů klimatu, způsobům vedení révy a souladu veškerých činností s životním prostředím.