Detailní popis produktu
Vinifikace
První část hroznů je stlačena a fermentována tradiční fermentací červených vín minimálně 15 dní při kontrolované teplotě max. 28 °С. Druhá část hroznů zůstává na vinici po další 3-4 týdny a poté prochází samostatným kvašením. Jakmile mošt prokvasí, oddělí se slupky a přidají se do vína z první části hroznů. Proběhne druhé kvašení, které zvýší obsah alkoholu, dodá vínu hlubší barvu a komplexnější aroma.
Degustace
Polosuché víno temně rubínové barvy s jantarovými odlesky. Víno má svěží odrůdové aroma s tóny zralého ovoce (ostružiny, třešně) jako mladé, postupem času se stává více komplexnější. Víno s velmi zajímavou strukturou, které je dosaženo díky dobré rovnováze mezi měkkými tříslovinami a kyselinami, s vynikajícím charakterem. Při vhodném skladování je potenciál vína 7-8 let.
Základní parametry
-
Ročník
-
2019
-
Odrůda
-
Primitivo
-
Barva
-
červené
-
Země / oblast
-
Itálie, Puglia
-
Obsah cukru
-
polosuché - 4,1 - 12 g/L
-
Obsah alkoholu
-
13%
-
Specifikace zrání
-
ne
-
Objem
-
75 cl
-
Alergeny
-
siřičitany
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Společnost Casa Vinicola Botter Carlo vznikla jako maloobchod v roce 1928 v regionu Veneto, který prodával víno v sudech a demižonech do restaurací a malým maloobchodníkům. V 50. letech začala společnost pod vedením druhé generace rodiny Botter prodávat víno v lahvích a začala rozšiřovat svoji působnost nejen v rámci Itálie, ale i v rámci Evropy. V 70. letech se společnost stala korporací, jejíž kapitál spravují pouze členové rodiny. Stále více se zaměřovala na export a tak již o deset let později vyvážela až 90% své produkce. Na konci 90. let vstoupila do společnosti třetí generace rodiny a začala s modernizací vinic i vinařství. Nyní se zaměřuje spíše na výrobu vysoce kvalitních vín.
Vytrvalost a houževnatost jsou hlavními charakteristikami úspěchu vinařství. Zároveň ale i mikroklima, ve kterém se vinařství nachází, se na této skutečnosti značně podílí. Oblast Itálie, kde se Casa Vinicola Botter nachází (několik kilometrů od Benátek část Friuli) je ve skutečnosti požehnanou oblastí. Hlavní část vinic se nachází v oblasti Piave DOC a přechází až do oblasti Friuli DOC. Výroba se však nesoustřeďuje pouze na oblast Veneta, ale vinařství neustále rozšiřuje svou působnost i do ostatních oblastí Itálie. Příkladem toho je i započatá spolupráce s důležitými výrobci vína v Puglii.