Pizzolato Spumante Prosecco DOC Demi Sec Organic - organické a veganské šumivé polosuché

Kód: VIF0000222
VEGAN
Značka: pizzolato
278 Kč 230 Kč bez DPH 371 Kč / 1 l
Skladem

Prosecco s certifikací Organic & Vegan, polosuché, s jiskrným perlením, brilantní slámově žluté barvy s nazelenalými odstíny. Víno s intenzivní vůní s tóny bílých květů a zelených jablek, v chuti velmi dobře vyvážené, svěží s jemně sladkým vjemem a dlouhotrvajícím dozvukem.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Vinifikace                   

Pečlivý výběr hroznů, první fáze vinifikačního procesu probíhá tradiční metodou výroby bílého vína, fermentace probíhá při teplotě 15-17°C pro zachování kvality. Následně probíhá v nerezových tancích druhá fermentace – alkoholové kvašení metodou charmat při kontrolované teploty po dobu alespoň 30 dnů, dokud se nedosáhne vnitřního tlaku 4,5 atm.

Degustace                  

Šumivé víno s certifikací Organic & Vegan, polosuché, s jiskrným perlením, brilantní slámově žluté barvy s nazelenalými odstíny. Víno s intenzivní vůní s tóny bílých květů a zelených jablek, v chuti velmi dobře vyvážené, svěží s jemně sladkým vjemem a dlouhotrvajícím dozvukem.

Základní parametry

Odrůda
Glera
Barva
bílé
Země / oblast
Itálie, Veneto, Prosecco
Obsah cukru
demi-sec (polosuché) - 33 - 50 g/L
Obsah alkoholu
11%
Specifikace zrání
ne
Objem
75 cl
Alergeny
siřičitany

Doplňkové parametry

Kategorie: Víno
Vína podle barvy: Bílá vína
Vína podle klasifikace: DOC
Vína podle odrůd: Ostatní bílé odrůdy
Vína podle Země: Italská

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

La Cantina Pizzolato

 

 

Vinařství Pizzolato Settimo&Gino, které se nachází v regionu Treviso, bezesporu patří k vinařstvím s organickými kořeny. Jeho vznik se datuje k roku 1981. Zpočátku byl hlavní činností chov skotu a pěstování ovoce a zeleniny. V tu dobu se intenzivně pracovalo na hledání alternativních metod k používaným chemikáliím pro ochranu proti škůdcům. 

Hrozny a vinná réva byly vynikajícími zemědělskými produkty pro projekt organického pěstování a brzy prokázaly pozitivní reakci na ekologické metody. První víno, které bylo kontrolované a certifikované kontrolním orgánem v souladu s nařízením (ES) č. EHS č. 2092/91, bylo vyrobené v roce 1991. Ve stejném roce byly regulovány novým evropským statutem organického vína vinařské a stáčecí techniky vinařství a Pizzolato Settimo&Gino získalo bio certifikaci na svá vína.

 

Současný majitel Settimo Pizzolato je v řadě pátou generací rodu, který se svými bohatými zkušenostmi řídí vinařství. Jeho ekologická produkce mu umožňuje podporovat dobré zdraví a obohacovat biologický poklad vinařství. Zároveň tak oživuje dávné spojení mezi člověkem a zemí. Soulad ekosystému země s prací vinařství dává za vznik vínu, které je výsledkem zdravých přírodních hroznů, které je šetrné k životnímu prostředí a které při ochutnání navodí atmosféru tradice a pohody.

 

 

Systém produkce organických vín zasahuje do všech částí výrobního procesu:

  • využití zelené energie – téměř vše je vyrobeno vlastní energií díky fotovoltaickému systému na střeše vinařství
  • snížení odpadu pomocí inovativních a energeticky účinných strojů, jako je organický čistič
  • automatické vypínače světelných systémů a lokální termostaty
  • fyto čištění a snižování spotřeby vody na vinicích pomocí mikro závlahy

 

Vinařství Pizzolato Settimo&Gino patří dnes k silně inovátorským vinařstvím, které se neustále posouvá vpřed a které nabízí jak vysoce kvalitní vína, tak i nevšední zážitky pro návštěvníky s možnostmi poznávat 100% přírodní produkty.

Zároveň ale i mezi hlavní kréda patří ekonomizace procesů a produkce vín, která jsou cenově dostupná pro každého.

 

Vstupem na tyto stránky prohlašuji, že je mi více jak 18 let.