Základní parametry
-
Odrůda
-
100% Muscat
-
Barva
-
bílé
-
Země / oblast
-
Itálie, Veneto,
-
Obsah cukru
-
sladké - nad 45 g/L
-
Obsah alkoholu
-
6,5%
-
Specifikace zrání
-
ne
-
Objem
-
75 cl
-
Alergeny
-
siřičitany
Vinifikace
Pečlivý výběr hroznů, koncentrovaný mošt získaný jemným drcením hroznů je umístěn do nerezových tanků, kde probíhá alkoholové kvašení metodou charmat při kontrolované teplotě po dobu alespoň 30 dnů, dokud se nedosáhne vnitřního tlaku 4,5 atm.
Degustace
Šumivé víno s certifikací Organic & Vegan, sladké, s elegantním perlením, s jemně žlutou barvou se zlatavými odstíny, svěží, příjemné a harmonické vůně s intenzivními tóny sladkých žlutých plodů a květin. V chuti je víno sametové, s velmi dobrou vyvážeností kyselinek a sladkosti typické pro tuto odrůdu, s dlouhým dozvukem.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Vinařství Pizzolato Settimo&Gino, které se nachází v regionu Treviso, bezesporu patří k vinařstvím s organickými kořeny. Jeho vznik se datuje k roku 1981. Zpočátku byl hlavní činností chov skotu a pěstování ovoce a zeleniny. V tu dobu se intenzivně pracovalo na hledání alternativních metod k používaným chemikáliím pro ochranu proti škůdcům.
Hrozny a vinná réva byly vynikajícími zemědělskými produkty pro projekt organického pěstování a brzy prokázaly pozitivní reakci na ekologické metody. První víno, které bylo kontrolované a certifikované kontrolním orgánem v souladu s nařízením (ES) č. EHS č. 2092/91, bylo vyrobené v roce 1991. Ve stejném roce byly regulovány novým evropským statutem organického vína vinařské a stáčecí techniky vinařství a Pizzolato Settimo&Gino získalo bio certifikaci na svá vína.
Současný majitel Settimo Pizzolato je v řadě pátou generací rodu, který se svými bohatými zkušenostmi řídí vinařství. Jeho ekologická produkce mu umožňuje podporovat dobré zdraví a obohacovat biologický poklad vinařství. Zároveň tak oživuje dávné spojení mezi člověkem a zemí. Soulad ekosystému země s prací vinařství dává za vznik vínu, které je výsledkem zdravých přírodních hroznů, které je šetrné k životnímu prostředí a které při ochutnání navodí atmosféru tradice a pohody.
Systém produkce organických vín zasahuje do všech částí výrobního procesu:
Vinařství Pizzolato Settimo&Gino patří dnes k silně inovátorským vinařstvím, které se neustále posouvá vpřed a které nabízí jak vysoce kvalitní vína, tak i nevšední zážitky pro návštěvníky s možnostmi poznávat 100% přírodní produkty.
Zároveň ale i mezi hlavní kréda patří ekonomizace procesů a produkce vín, která jsou cenově dostupná pro každého.