Detailní popis produktu
Vinifikace
Pečlivý výběr hroznů, v první fázi probíhá tradiční proces vinifikace bílého vína (Glera) při teplotě 15-17°C . Následně je víno umístěno do nerezových tanků, kde se přidává 5% odrůdy Raboso a probíhá alkoholové kvašení metodou charmat při kontrolované teploty po dobu 60 dnů dokud se nedosáhne vnitřního tlaku 4,5 atm.
Degustace
Šumivé víno s certifikací Organic & Vegan, zvlášť suché, s jemným perlením, s jasně růžovou barvou s brilantními odstíny. Ve vůni dominuje vjem květin a třešní. Harmonické víno, s dobře vyváženým vjemem sladkosti a kyselinek, s jemnou chutí a lahodným dozvukem.
Základní parametry
-
Odrůda
-
95% Glera, 5% Raboso
-
Barva
-
růžové
-
Země / oblast
-
Itálie, Veneto,
-
Obsah cukru
-
extra dry (zvláště suché) - 12 - 20 g/L
-
Obsah alkoholu
-
11%
-
Specifikace zrání
-
ne
-
Objem
-
75 cl
-
Alergeny
-
siřičitany
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
La Cantina Pizzolato
Vinařství Pizzolato Settimo&Gino, které se nachází v regionu Treviso, bezesporu patří k vinařstvím s organickými kořeny. Jeho vznik se datuje k roku 1981. Zpočátku byl hlavní činností chov skotu a pěstování ovoce a zeleniny. V tu dobu se intenzivně pracovalo na hledání alternativních metod k používaným chemikáliím pro ochranu proti škůdcům.
Hrozny a vinná réva byly vynikajícími zemědělskými produkty pro projekt organického pěstování a brzy prokázaly pozitivní reakci na ekologické metody. První víno, které bylo kontrolované a certifikované kontrolním orgánem v souladu s nařízením (ES) č. EHS č. 2092/91, bylo vyrobené v roce 1991. Ve stejném roce byly regulovány novým evropským statutem organického vína vinařské a stáčecí techniky vinařství a Pizzolato Settimo&Gino získalo bio certifikaci na svá vína.
Současný majitel Settimo Pizzolato je v řadě pátou generací rodu, který se svými bohatými zkušenostmi řídí vinařství. Jeho ekologická produkce mu umožňuje podporovat dobré zdraví a obohacovat biologický poklad vinařství. Zároveň tak oživuje dávné spojení mezi člověkem a zemí. Soulad ekosystému země s prací vinařství dává za vznik vínu, které je výsledkem zdravých přírodních hroznů, které je šetrné k životnímu prostředí a které při ochutnání navodí atmosféru tradice a pohody.
Systém produkce organických vín zasahuje do všech částí výrobního procesu:
- využití zelené energie – téměř vše je vyrobeno vlastní energií díky fotovoltaickému systému na střeše vinařství
- snížení odpadu pomocí inovativních a energeticky účinných strojů, jako je organický čistič
- automatické vypínače světelných systémů a lokální termostaty
- fyto čištění a snižování spotřeby vody na vinicích pomocí mikro závlahy
Vinařství Pizzolato Settimo&Gino patří dnes k silně inovátorským vinařstvím, které se neustále posouvá vpřed a které nabízí jak vysoce kvalitní vína, tak i nevšední zážitky pro návštěvníky s možnostmi poznávat 100% přírodní produkty.
Zároveň ale i mezi hlavní kréda patří ekonomizace procesů a produkce vín, která jsou cenově dostupná pro každého.