Pizzolato Sparkling Rose Extra Dry Organic M-USE 11% 0,75l La Cantina Pizzolato

Kód: VIF0000235
231 Kč 191 Kč bez DPH 308 Kč / 1 l
Skladem

Šumivé víno s certifikací Organic & Vegan, zvlášť suché, s jemným perlením, se světle růžovou barvou. Ve vůni dominuje vjem květin a červeného ovoce. Příjemné víno, s elegantní strukturou, jemnou chutí a vynikajícím dozvukem.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Vinifikace                   

Pečlivý výběr hroznů, v první fázi probíhá tradiční proces vinifikace bílého vína (Glera) při teplotě 15-17°C . Následně je víno umístěno do nerezových tanků, kde se přidává 5% odrůdy Raboso a probíhá alkoholové kvašení metodou charmat při kontrolované teploty po  dobu 60 dnů dokud se nedosáhne vnitřního tlaku 4,5 atm.

Degustace                  

Šumivé víno s certifikací Organic & Vegan, zvlášť suché, s jemným perlením, s jasně růžovou barvou s brilantními odstíny. Ve vůni dominuje vjem květin a třešní. Harmonické víno, s dobře vyváženým vjemem sladkosti a kyselinek, s jemnou chutí a lahodným dozvukem.

Základní parametry

Odrůda
95% Glera, 5% Raboso
Barva
růžové
Země / oblast
Itálie, Veneto,
Obsah cukru
extra dry (zvláště suché) - 12 - 20 g/L
Obsah alkoholu
11%
Specifikace zrání
ne
Objem
75 cl
Alergeny
siřičitany

Doplňkové parametry

Kategorie: Víno
Vína podle barvy: Růžová vína
Vína podle klasifikace: DOC
Vína podle Země: Italská

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

La Cantina Pizzolato

 

 

Vinařství Pizzolato Settimo&Gino, které se nachází v regionu Treviso, bezesporu patří k vinařstvím s organickými kořeny. Jeho vznik se datuje k roku 1981. Zpočátku byl hlavní činností chov skotu a pěstování ovoce a zeleniny. V tu dobu se intenzivně pracovalo na hledání alternativních metod k používaným chemikáliím pro ochranu proti škůdcům. 

Hrozny a vinná réva byly vynikajícími zemědělskými produkty pro projekt organického pěstování a brzy prokázaly pozitivní reakci na ekologické metody. První víno, které bylo kontrolované a certifikované kontrolním orgánem v souladu s nařízením (ES) č. EHS č. 2092/91, bylo vyrobené v roce 1991. Ve stejném roce byly regulovány novým evropským statutem organického vína vinařské a stáčecí techniky vinařství a Pizzolato Settimo&Gino získalo bio certifikaci na svá vína.

 

Současný majitel Settimo Pizzolato je v řadě pátou generací rodu, který se svými bohatými zkušenostmi řídí vinařství. Jeho ekologická produkce mu umožňuje podporovat dobré zdraví a obohacovat biologický poklad vinařství. Zároveň tak oživuje dávné spojení mezi člověkem a zemí. Soulad ekosystému země s prací vinařství dává za vznik vínu, které je výsledkem zdravých přírodních hroznů, které je šetrné k životnímu prostředí a které při ochutnání navodí atmosféru tradice a pohody.

 

 

Systém produkce organických vín zasahuje do všech částí výrobního procesu:

  • využití zelené energie – téměř vše je vyrobeno vlastní energií díky fotovoltaickému systému na střeše vinařství
  • snížení odpadu pomocí inovativních a energeticky účinných strojů, jako je organický čistič
  • automatické vypínače světelných systémů a lokální termostaty
  • fyto čištění a snižování spotřeby vody na vinicích pomocí mikro závlahy

 

Vinařství Pizzolato Settimo&Gino patří dnes k silně inovátorským vinařstvím, které se neustále posouvá vpřed a které nabízí jak vysoce kvalitní vína, tak i nevšední zážitky pro návštěvníky s možnostmi poznávat 100% přírodní produkty.

Zároveň ale i mezi hlavní kréda patří ekonomizace procesů a produkce vín, která jsou cenově dostupná pro každého.

 

Vstupem na tyto stránky prohlašuji, že je mi více jak 18 let.