Nederburg Paarl Cabernet Sauvignon 0,75l
Kód: VI89563Související produkty
Detailní popis produktu
Projevuje se měkkými tříslovnami na patře s dobře vyváženou dubovostí a troškou vanilky. Převládají tóny borůvek s dotekem eukalyptu, máty, čokolády a lehce i kávy.Víno se vhodně doplňuje s paštikami, zralými sýry, hovězím Stroganoff nebo třeba s grilovaným jehněčím či pečeným srnčím masem.12 měsíců zrání v dřevěných sudech.
Vlastnosti vína
Typ: | Červené víno |
---|---|
Odrůda: | Cabernet Sauvignon |
Obsah alkoholu : | 14.5 % |
Ročník : | |
Objem : | 0,75 L |
Konzumace : | po 1. roce |
Archivace : | 2-6 let |
---|---|
Druh vína : | Suché |
Počet v kartonu : | 6 ks |
Složení : | obsahuje siřičitany, neobsahuje jiné alergeny (mléko, vejce) i když je láhev označena starou verzí štítku (kde se tento údaj původně uváděl) |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Víno |
---|---|
Vína podle barvy: | Červená vína |
Vína podle Země: | Jihoafrická vína |
Vinařské oblasti Jižní Afrika: | Western Cape |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pinotage je křížencem odrůd Pinot Noir a Cinsault, známý v Jižní Africe také jako Hermitage. Je to klasická odrůda z JAR, kterou vyšlechtil v roce 1922 profesor A. I. Perold.
Z počátku nebyla Pinotage odbornou veřejností přijata kladně, ale postupem času si našla své milovníky a fanoušky. Od roku 1952 není Pinotage pouze
záležitostí Jihoafrické republiky, ale je postupně vysazována i v dalších zemích tohoto kontinentu. Nemalá produkce Pinotage pochází také ze zemí jako jsou Kalifornie, Kanada, Nový Zéland. Charakteristickou barvou je temně rudá s fialovými odlesky. Ve vůni se mísí ovocnost, lehkost a harmonie, kterou zdědila po Pinot Noir, a živočišnost, tvrdost, opulentnost a kouřovost, jenž je vlastní odrůdě Cinsault.
Jedinečná chuť však nemusí každému vyhovovat. Aroma černých lesních bobulí, borůvek a živočišnosti je doplněno výraznou tříslovinou a živou kyselinou.
Pinotage je vhodné gastronomické víno. Díky své opulentnosti a výraznému aroma lze kombinovat i s obtížnými přísadami, jako jsou například chilli, česnek a jinými, extrémně výraznými chutěmi. Od roku 1959, kdy tato odrůda vyhrála Cape Wines Show, sbírá ocenění na světových soutěžích.