Guy Saget Pinot Noir „Le Petite Perriere“ VDF 0,75 l
Kód: VI89636Související produkty
Detailní popis produktu
- Pinot Noir
- Fermentace Fermentace v nerezových tancích.
- Senzorika Hluboká, rubínová barva s lehce oranžovými okraji. Vůně je typická pro Pinot Noir s jemnými tóny vanilky a fialek. Chuť je hned od začátku koncentrovaná a příjemná, v dlouhém závěru s dotekem ovoce a kafru.
- Ostatní, doporučujeme Víno ideální k pití bez dalšího zrání, podáváme vychlazené na 13 °C.
Původ vína
Země původu: | Francouzská vína |
---|---|
Vinařská oblast: | Val de Loire |
Vinařství: | Domaine Guy Saget |
Vlastnosti vína
Typ: | Červené víno |
---|---|
Odrůda: | Pinot Noir (Rulandské modré) |
Ročník : | |
Objem : | 0,75 L |
Konzumace : | po 2. roce |
Archivace : | 2-6 let |
---|---|
Druh vína : | Suché |
Počet v kartonu : | 6 ks |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Víno |
---|---|
Vína podle barvy: | Červená vína |
Vína podle odrůd: | Rulandské modré |
Vína podle Země: | Francouzská |
Vinařské oblasti Francie: | Val de Loire |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Rodina, která patří k nejdůležitějším vinařským dynastiím v údolí řeky Loiry, se věnuje pěstování a výrobě vína už osm generací - od roku 1790. Vinice těží z vynikající polohy a příznivého mikroklimatu zjemňovaného blízkostí řeky.
Dědeček André Saget byl jedním z prvních, kdo začátkem dvacátých let minulého století začal vyráběné víno stáčet do láhví. Jeho syn Guy, otec nynějších vlastníků Jean-Louise a Christiana, skončil o 40 let později definitivně s prodejem hroznů a kompletní produkci začal zpracovávat sám. Guy Saget zemřel při práci v roce 1972. Jean-Louis odložil plány na svou hudební kariéru a převzal řízení podniku. Tehdy dosahovala rozloha vinic pouhých 5 hektarů. Jean-Louis se projevil jako prozíravý manažer. Postupně předával péči o vinice bratrovi a sám se věnoval prodeji vín.
Díky ropné krizi v roce 1974 klesla cena vinic v okolí Val de Loire na novodobé historické minimum. Jean-Louis neváhal a začal skupovat vinice v nejlepších částech regionu. Charakter vín se začal velice rychle zlepšovat a vinařství začalo exportovat svá vína nejprve do Anglie a Německa a poté do celého světa. Dnes je průměrné stáří keřů dvacet let a vinice jsou osázeny výhradně odrůdou Sauvignon blanc.