Farnese Lunatico Primitivo Puglia IGP 0,75l
Kód: VI90032Související produkty
Detailní popis produktu
Má hlubokou, tmavě červenou barvu s fialovými odlesky. Vůně je intenzivní s aroma švestek a třešní, rozmarýnu a vanilky. Chuť je plná, jemná a harmonická. Víno pro každý den, také k předkrmům a jídlům z tmavých mas. Fermentace v nerezových tancích.
- Primitivo
Původ
- Výrobce Farnese Vini, Abruzzo
- Země původu: Italská vína
- Vinařská oblast: Puglia
Vlastnosti
- Objem: 0,75 l
- Obsah cukru: Suché
- Odrůda vína: Primitivo
- Klasifikace: IGP
- Konzumace: po 1. roce
- Dekantace: ne
- Archivace: 2-4 roky
- Počet v kartonu: 6 ks
- Kategorie, třída: 3
- Intenzita: 3
- Složení: obsahuje siřičitany
Doplňkové parametry
Kategorie: | Víno |
---|---|
Vína podle barvy: | Červená vína |
Vína podle Země: | Italská |
Vinařské oblasti Itálie: | Puglia |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Vína z Abruzzo získala popularitu v 16. století díky rakouské princezně Margaret a jejímu manželovi princi Farnese. Společně zde začali vyrábět vína vysoké kvality, která byla ceněna v celé Evropě. Současná generace Farnese se snaží zachovávat tradice i vysokou úroveň nabízených vín. Vína z vinařství Farnese jsou živým obrazem celého regionu Abruzzo – počínaje nádhernou krajinou, ve které jsou jejich vinice umístěny.
Leží na úpatí apeninského pohoří a táhnou se až k moři. Mají ideální sluneční expozici a vynikající místní mikroklima, které jim může celá
Evropa závidět. Díky tomu se zde daří pěstovat vynikající surovinu pro výrobu vín. Hrozny pocházejí z vinic v údolí Farneto. Výroba a zrání
pak probíhá v úchvatných sklepích Caldora Castle, které prošly šetrnou rekonstrukcí tak, aby byla zachována tradice, ale zároveň splňovaly
požadavky moderního vinařství.
Právě vysoké nároky na technologické zázemí považují u Farnese za absolutní základ výroby vín. Říkají: „Tvrdá a náročná práce ve vinicích
nedává smysl ve chvíli, kdy nejste schopni zachovat jistý „standard" výroby od zpracování hroznů až po lahvování". Na celý proces výroby
proto každoročně dohlíží team 6 enologů a winemakerů.