Edizione Cinque Autoctoni VDT 0,75l
Kód: VI103441Detailní popis produktu
Víno se prezentuje širokou paletou rozmanitých chutí - třešní, švestek, černého rybízu a tabáku, v dlouhém závěru pak tóny vanilky a čokolády. Vše je podpořeno hladkými tříslovinami. Velké víno vyrobené z tradičních odrůd, použity jsou pouze vlastní hrozny. Zraje 13 měsíců v dubových sudech.
Gastronomie: Vhodné k červeným masům s omáčkami.
Odrůda: Montepulciano, Primitivo, Malvasia Rossa, Sangiovese, Negroamaro
Země původu: Itálie
Obsah alkoholu: 14%
Obsah cukru: Suché
Konzumace: po 1. roce
Dekantace: Ano
Archivace: 4-12 let
Složení: Obsahuje siřičitany
Doplňkové parametry
Kategorie: | Víno |
---|---|
Obsah cukru: | Suché |
Vína podle barvy: | Červená vína |
Vína podle klasifikace: | VDT |
Vína podle odrůd: | Cuveé - směsi červených vín |
Vína podle Země: | Italská |
Vinařská oblast: | Abruzzo |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Vína z Abruzzo získala popularitu v 16. století díky rakouské princezně Margaret a jejímu manželovi princi Farnese. Společně zde začali vyrábět vína vysoké kvality, která byla ceněna v celé Evropě. Současná generace Farnese se snaží zachovávat tradice i vysokou úroveň nabízených vín. Vína z vinařství Farnese jsou živým obrazem celého regionu Abruzzo – počínaje nádhernou krajinou, ve které jsou jejich vinice umístěny.
Leží na úpatí apeninského pohoří a táhnou se až k moři. Mají ideální sluneční expozici a vynikající místní mikroklima, které jim může celá
Evropa závidět. Díky tomu se zde daří pěstovat vynikající surovinu pro výrobu vín. Hrozny pocházejí z vinic v údolí Farneto. Výroba a zrání
pak probíhá v úchvatných sklepích Caldora Castle, které prošly šetrnou rekonstrukcí tak, aby byla zachována tradice, ale zároveň splňovaly
požadavky moderního vinařství.
Právě vysoké nároky na technologické zázemí považují u Farnese za absolutní základ výroby vín. Říkají: „Tvrdá a náročná práce ve vinicích
nedává smysl ve chvíli, kdy nejste schopni zachovat jistý „standard" výroby od zpracování hroznů až po lahvování". Na celý proces výroby
proto každoročně dohlíží team 6 enologů a winemakerů.