Don Camillo Sangiovese Terre di Chieti IGT 0,75l
Kód: VI103684Detailní popis produktu
Toto víno je reakcí regionu Abruzzo na rostoucí popularitu vín v kategorii „Super Tuscany“. Má intenzivní rubínovou barvu, vůně je ovocná s aroma džemu, koření, lékořice, vanilky, květin a třešní v alkoholu. Víno s plným tělem, vyrovnanou tříslovinou a příjemným závěrem s lehce vyšší kyselinou. 6 měsíců zrání v barikových sudech.
Gastronomie: Víno je ihned k pití. Vhodné k uzeninám, „kyselejším“ předkrmům, masům nebo sýrům.
Odrůda: Sangiovese
Země původu: Itálie
Obsah alkoholu: 14,5%
Obsah cukru: Suché
Klasifikace: IGT
Konzumace: po 2.roce
Dekantace: Ne
Archivace: 3-6 let
Složení: Obsahuje siřičitany
Doplňkové parametry
Kategorie: | Víno |
---|---|
Obsah cukru: | Suché |
Vína podle barvy: | Červená vína |
Vína podle klasifikace: | IGT |
Vína podle odrůd: | Sangiovese |
Vína podle ročníku: | 2022 |
Vína podle Země: | Italská |
Vinařská oblast: | Veneto |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Vína z Abruzzo získala popularitu v 16. století díky rakouské princezně Margaret a jejímu manželovi princi Farnese. Společně zde začali vyrábět vína vysoké kvality, která byla ceněna v celé Evropě. Současná generace Farnese se snaží zachovávat tradice i vysokou úroveň nabízených vín. Vína z vinařství Farnese jsou živým obrazem celého regionu Abruzzo – počínaje nádhernou krajinou, ve které jsou jejich vinice umístěny.
Leží na úpatí apeninského pohoří a táhnou se až k moři. Mají ideální sluneční expozici a vynikající místní mikroklima, které jim může celá
Evropa závidět. Díky tomu se zde daří pěstovat vynikající surovinu pro výrobu vín. Hrozny pocházejí z vinic v údolí Farneto. Výroba a zrání
pak probíhá v úchvatných sklepích Caldora Castle, které prošly šetrnou rekonstrukcí tak, aby byla zachována tradice, ale zároveň splňovaly
požadavky moderního vinařství.
Právě vysoké nároky na technologické zázemí považují u Farnese za absolutní základ výroby vín. Říkají: „Tvrdá a náročná práce ve vinicích
nedává smysl ve chvíli, kdy nejste schopni zachovat jistý „standard" výroby od zpracování hroznů až po lahvování". Na celý proces výroby
proto každoročně dohlíží team 6 enologů a winemakerů.