Corbec Appassimento Rosso di Argentina 0,75l

Kód: VI105262
849 Kč 702 Kč bez DPH 1 132 Kč / 1 l
5 dnů

Corbec Appassimento Rosso di Argentina, 0,75l, Bohatá a komplexní vůně s tóny sušeného citrusového ovoce, včelích pláství, sladkého koření, rozinek a mléčné čokolády.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Bohatá a komplexní vůně s tóny sušeného citrusového ovoce, včelích pláství, sladkého koření, rozinek a mléčné čokolády. Suché, tělnaté, bohaté a lahodné víno. Má pevnou kostru s dobrou tříslovinou a velmi dlouhým závěrem. S každým douškem se otevírají nové a nové tóny. Víno se také nazývá „Amarone z Argentiny“ – používá stejnou technologii výroby. Odrůdy zrají odděleně po dobu 18 měsíců a následně jsou smíchány. Zrání v barriques nebo jiných dřevěných sudech.

Odrůda: 70% Corvina, 30% Malbec
Země původu: Argentina
Obsah alkoholu: 14,5%
Obsah cukru: Suché
Konzumace: po 6. roce
Dekantace: Ano
Archivace: 7-30 let
Složení: Obsahuje siřičitany 

Doplňkové parametry

Kategorie: Víno
Obsah cukru: Suché
Vína podle barvy: Červená vína
Vína podle odrůd: Cuveé - směsi červených vín
Vína podle ročníku: 2019
Vína podle Země: Argentinská
Vinařská oblast: Mendoza

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

„Enologická praxe týkající se techniky výroby vína a stylu vína může být použita v kterémkoliv vhodném regionu světa“. Toto je filozofie, která dovedla vinařství Masi až do Argentiny.

V Tupungato Valley, v regionu Mendoza, byl objeven zajímavý potenciál. Ve zdejším vinařství Vigneti La Arboleda byly, vedle tradičních odrůd Malbec a Torrontés, vysázeny i odrůdy typické pro italský region Veneto. Vinice byly díky inovačnímu systému zavlažování přizpůsobené specifickým potřebám italských odrůd. Začalo se zde s výrobou vín s použitím techniky appassimento a dvojí fermentace. Díky bohatým zkušenostem s částečným sušením hroznů a díky vysoce kvalifikovaným enologům z vinařství Masi, dosáhla vína Masi Tupungato vysoké úrovně hned od počátku své existence.

Nejmodernější technologie pomáhají u vysoce koncentrovaných hroznů zachovat přirozené vlastnosti. Výsledná vína kombinují velkorysost, drsnost a bujnost Argentiny s uvolněností, elegancí a vřelostí italského Veneto. Vinaři se snaží vypíchnout terroir oblasti, dodávajícívínům charakteristický projev. Raritním počinem je víno Corbec, které je vyrobeno metodou apassimento a tento zdařilý pokus můžeme nazvat „Amarone z Argentiny". Vína z vinařství Tupungato mísí prastarou tradici s moderními přístupy k výrobě. Doporučujeme.

Vstupem na tyto stránky prohlašuji, že je mi více jak 18 let.