Corbec Appassimento Rosso di Argentina 0,75l
Kód: VI105262Detailní popis produktu
Bohatá a komplexní vůně s tóny sušeného citrusového ovoce, včelích pláství, sladkého koření, rozinek a mléčné čokolády. Suché, tělnaté, bohaté a lahodné víno. Má pevnou kostru s dobrou tříslovinou a velmi dlouhým závěrem. S každým douškem se otevírají nové a nové tóny. Víno se také nazývá „Amarone z Argentiny“ – používá stejnou technologii výroby. Odrůdy zrají odděleně po dobu 18 měsíců a následně jsou smíchány. Zrání v barriques nebo jiných dřevěných sudech.
Odrůda: 70% Corvina, 30% Malbec
Země původu: Argentina
Obsah alkoholu: 14,5%
Obsah cukru: Suché
Konzumace: po 6. roce
Dekantace: Ano
Archivace: 7-30 let
Složení: Obsahuje siřičitany
Doplňkové parametry
Kategorie: | Víno |
---|---|
Obsah cukru: | Suché |
Vína podle barvy: | Červená vína |
Vína podle odrůd: | Cuveé - směsi červených vín |
Vína podle ročníku: | 2019 |
Vína podle Země: | Argentinská |
Vinařská oblast: | Mendoza |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
„Enologická praxe týkající se techniky výroby vína a stylu vína může být použita v kterémkoliv vhodném regionu světa“. Toto je filozofie, která dovedla vinařství Masi až do Argentiny.
V Tupungato Valley, v regionu Mendoza, byl objeven zajímavý potenciál. Ve zdejším vinařství Vigneti La Arboleda byly, vedle tradičních odrůd Malbec a Torrontés, vysázeny i odrůdy typické pro italský region Veneto. Vinice byly díky inovačnímu systému zavlažování přizpůsobené specifickým potřebám italských odrůd. Začalo se zde s výrobou vín s použitím techniky appassimento a dvojí fermentace. Díky bohatým zkušenostem s částečným sušením hroznů a díky vysoce kvalifikovaným enologům z vinařství Masi, dosáhla vína Masi Tupungato vysoké úrovně hned od počátku své existence.
Nejmodernější technologie pomáhají u vysoce koncentrovaných hroznů zachovat přirozené vlastnosti. Výsledná vína kombinují velkorysost, drsnost a bujnost Argentiny s uvolněností, elegancí a vřelostí italského Veneto. Vinaři se snaží vypíchnout terroir oblasti, dodávajícívínům charakteristický projev. Raritním počinem je víno Corbec, které je vyrobeno metodou apassimento a tento zdařilý pokus můžeme nazvat „Amarone z Argentiny". Vína z vinařství Tupungato mísí prastarou tradici s moderními přístupy k výrobě. Doporučujeme.