Castillo de Molina Carmenére Gran Reserva - červené suché 14,3% 0,75 l

Kód: VICH0000120
243 Kč 201 Kč bez DPH 324 Kč / 1 l
5 pracovních dnů

Suché víno temně fialové barvy. Výrazná a intenzivní chuť, plná černého ovoce a koření, zejména moruší, švestek a černého pepře, se stopami vanilky, kávy a čokolády. Víno je hebké a jemné.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Hrozny jsou po sklizni macerovány za nízkých teplot po dobu pěti dní.  Fermentace probíhá při kontrolované teplotě  25°C až 27°C spolu s přidanými ušlechtilými kvasinkami, následuje dvacetidenní macerace. Víno zraje 12 měsíců v dubových sudech, 20% sudů je nových.

Degustace                     

Suché víno temně fialové barvy. Výrazná a intenzivní chuť, plná černého ovoce a koření, zejména moruší, švestek a černého pepře, se stopami vanilky, kávy a čokolády. Víno je hebké a jemné.

Ocenění

Prague Wine Trophy 2023 - Prague Premium Gold

Prague Wine Trophy 2021 - Prague Premium Gold

Prague Wine Trophy 2017 - Gold Medal

Grand Prix Vinex 2017 Gold Medal

Prague Wine Trophy 2016 Prague Gold

Prague Wine Trophy 2015 Gold Medal

Odrůda
Carmenére 92%, Cabernet Sauvignon 8%
Barva
červené
Země / oblast
Chile, Maule Valley
Obsah cukru
suché - do 4 g/L
Obsah alkoholu
14,3%
Specifikace zrání
12 měsíců, 20% sudů nových
Objem
75 cl
Alergeny
siřičitany
Sudové zrání
7 -12 měsíců

Doplňkové parametry

Kategorie: Víno
Vína podle barvy: Červená vína
Vína podle odrůd: Cuveé - směsi červených vín
Vína podle Země: Chilská

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

Viňa San Pedro produkuje vína v Chile již po 150 let. Dříve průkopník, dnes inovátor Nového světa, zastává významné místo ve vinařském průmyslu od oblastí Elqui po Bio-Bio.

Společnost Viňa San Pedro byla založena roku 1865, když bratrům Bonifaciovi a José Gregorio Correa Albanovi  byly znovu navráceny pozemky po jejich předcích. Následně byly založeny vinice v Curicó Valle a začali se zde produkovat první vína místní odrůdy vinné révy. Později byly nahrazeny ušlechtilými odrůdami vín z jižní Francie a Německa.

Hlavní vinice, vinařství a sto let staré podzemní sklepy San Pedro se nachází v Molině, v údolí Curicó, 200km jižně od Santiaga. Zde vlastní jedenu z největších viničních ploch Latinské Ameriky o rozloze 1200ha. Dalších více než 300 ha vinic vlastní v dalších významných oblastech Chile, jako jsou Elqui, Casablanca, San Antonio-Leyda, Maipo, Cachapoal, Maule a Bío-Bío a nadále vyhledává nová originální „terroir“ pro svá vína.

Nejseverněji položené vinice jsou v údolí Elqui, které sousedí s pouští Atacama. Réva je pěstována v blízkosti oceánu, v chladném pobřežním klimatu. Jílovité půdy s vysokým minerálním obsahem jsou výborné pro bílá vína a některé odrůdy červených vín – Pinot Noir a Syrah, která zde získávají obzvláštní jemnosti a elegance.

Casablanca je pravděpodobně nejznámějším chladným údolím produkujícím famózní Chardonnay a Sauvignon Blanc. Nachází se na severu Centrálního údolí v blízkosti oceánu a zasahuje do pobřežních hor Cordiller, které díky nižším výškám a průsmykům v této oblasti umožňují průchod chladným oceánským větrům.

Jižně od údolí Casablanca leží malý vinařský sub-region Leyda Valley, jehož vinice jsou vzdáleny pouze 14 km od Tichého oceánu. Silný vliv oceánu vytváří speciální podmínky pro odrůdy Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot Noir a Syrah.

Historickým centrem chilského vinařství je údolí Maipo. Má středomořské podnebí, s velkými teplotními oscilacemi mezi dnem a nocí až 200C. Roční úhrn srážek je 330 mm soustředěných od dubna do září. Léto je suché s průměrnou vysokou teplotou okolo 25 °C, půda je jílovitá a kamenitá. Hlavní vinice se linou podél řeky Maipo.

Cachapoal Valley – zdejší vinice se nachází přímo v podhůří And, s pronikavou teplotní oscilací mezi dnem a nocí a optimálními odtokovými podmínkami, což vytváří podmínky pro vznik koncentrovaných vín. Hrozny dozrávají o jeden až dva týdny později než na okolních vinicích a neobvyklé proudění horského vzduchu pomáhá udržet rostliny zdravé.

Údolí Curicó je domovem pro vinice na mírných kopcích, dobře odvodněných naplaveninových půdách. Je opravdovým rájem pro pěstování révy, a to díky středozemnímu klimatu ovlivňovanému Tichým oceánem. Srážky dosahují 600mm, jsou koncentrované do období června až září, po kterém následuje dlouhé období sucha. Okolní pohoří vytváří teplotní koridor, ve kterém rozdíly mezi dnem a nocí činí až 150C, a to v průběhu celého vegetačního období.

Jedna z nejjižněji položených farem San Pedro se nachází v údolí Maule. Oblast Pencahue je známá pro své teplé suché podnebí a nerovné kamenité půdy. Zdejší klima je ideální pro pro odrůdy Syrah a Carmenere. Produkují se zde velmi populární vína s přirozenou kyselinkou a elegancí.

800km jižně od Santiaga je údolí Bío-Bío, pojmenované dle zdejší řeky. Představuje středomořské podnebí s teplými dny a chladnými nocemi, které vedou k dlouhé sezoně zrání. Srážky jsou zde vyšší než v ostatních regionech, ale místní proudšní vzduchu zabraňuje škodlivým účinkům vlhkosti na zdraví rostlin. Bío-Bío nabízí rozmanitá terroir vhodná pro různé odrůdy, jako je Pinot Noir, Chardonnay, Ryzlink rýnský a Gewürtztraminer  Vína této oblasti jsou osvěžující, moderní a aromatická.

Vedle vynikajících půdních a klimatických podmínek na svých farmách je ústředním zdrojem kvality vín San Pedro vlastní vinařský tým. Profesionální a nadšený tým je veden nejlepšími talenty vinařského průmyslu v Chile. Výsledné spojení terroir a lidského úsilí zajišťuje velmi individuální styl a vysokou kvalitu každého vína San Pedro.

V roce 2008 dochází k fúzi San Pedra se společností  Viňa Tarapaca a tak vznikla skupina Viňa San Pedro Tarapacá Wine Group, známá také jako VSPT Wine Group. Skupina VSPT je v současnosti třetí největší vinařské společenství, které exportuje do 80 zemí světa.

Vstupem na tyto stránky prohlašuji, že je mi více jak 18 let.