Castillo de Molina Cabernet Sauvignon Reserva 0,75 l
Kód: VICH0000106Související produkty
Detailní popis produktu
Degustace: Suché víno intenzivní rubínově červené barvy s fialovými odstíny. Výrazné a komplexní aroma černého ovoce se stopami lesních jahod. Zralé švestky a moruše dávají vzniknout výborné chuti se stopami tabáku a vanilky.
Vinifikace: Hrozny se po sklizni nechávají macerovat za nízkých teplot po dobu pěti dní. Fermentace se provádí za kontrolované teploty mezi 25°C a 26°C spolu s přidanými ušlechtilými kvasinkami. Následně je víno třikrát denně přečerpáváno přes klobouk. Macerace trvá celkově 20 dní. Víno zraje po dobu 12 měsíců v dubových sudech, z toho je 10% nových, 60% sudů druhého řádu a 30% třetího řádu.
Gastronomie: Ideální kombinace k jehněčímu a hovězímu masu, zvěřině a sýrům, obzvláště ke camembertu.
Země původu: | Chile | Vinářská oblast: | Maule Valley | |
Dodavatel: | Viña San Pedro, Chile | Odrůda: | 100 % Cabernet Sauvignon | |
Objem: | 75 cl | |||
Konzumace: | 17-18°C | |||
Zrání v dubovém sudu: | Ano | Kombinace k: | Červená masa, Sýry, Zvěřina a divoká drůbež |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Víno |
---|---|
Vína podle barvy: | Červená vína |
Vína podle odrůd: | Cabernet Sauvignon |
Vína podle Země: | Chilská |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Viňa San Pedro produkuje vína v Chile již po 150 let. Dříve průkopník, dnes inovátor Nového světa, zastává významné místo ve vinařském průmyslu od oblastí Elqui po Bio-Bio.
Společnost Viňa San Pedro byla založena roku 1865, když bratrům Bonifaciovi a José Gregorio Correa Albanovi byly znovu navráceny pozemky po jejich předcích. Následně byly založeny vinice v Curicó Valle a začali se zde produkovat první vína místní odrůdy vinné révy. Později byly nahrazeny ušlechtilými odrůdami vín z jižní Francie a Německa.
Hlavní vinice, vinařství a sto let staré podzemní sklepy San Pedro se nachází v Molině, v údolí Curicó, 200km jižně od Santiaga. Zde vlastní jedenu z největších viničních ploch Latinské Ameriky o rozloze 1200ha. Dalších více než 300 ha vinic vlastní v dalších významných oblastech Chile, jako jsou Elqui, Casablanca, San Antonio-Leyda, Maipo, Cachapoal, Maule a Bío-Bío a nadále vyhledává nová originální „terroir“ pro svá vína.
Nejseverněji položené vinice jsou v údolí Elqui, které sousedí s pouští Atacama. Réva je pěstována v blízkosti oceánu, v chladném pobřežním klimatu. Jílovité půdy s vysokým minerálním obsahem jsou výborné pro bílá vína a některé odrůdy červených vín – Pinot Noir a Syrah, která zde získávají obzvláštní jemnosti a elegance.
Casablanca je pravděpodobně nejznámějším chladným údolím produkujícím famózní Chardonnay a Sauvignon Blanc. Nachází se na severu Centrálního údolí v blízkosti oceánu a zasahuje do pobřežních hor Cordiller, které díky nižším výškám a průsmykům v této oblasti umožňují průchod chladným oceánským větrům.
Jižně od údolí Casablanca leží malý vinařský sub-region Leyda Valley, jehož vinice jsou vzdáleny pouze 14 km od Tichého oceánu. Silný vliv oceánu vytváří speciální podmínky pro odrůdy Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot Noir a Syrah.
Historickým centrem chilského vinařství je údolí Maipo. Má středomořské podnebí, s velkými teplotními oscilacemi mezi dnem a nocí až 200C. Roční úhrn srážek je 330 mm soustředěných od dubna do září. Léto je suché s průměrnou vysokou teplotou okolo 25 °C, půda je jílovitá a kamenitá. Hlavní vinice se linou podél řeky Maipo.
Cachapoal Valley – zdejší vinice se nachází přímo v podhůří And, s pronikavou teplotní oscilací mezi dnem a nocí a optimálními odtokovými podmínkami, což vytváří podmínky pro vznik koncentrovaných vín. Hrozny dozrávají o jeden až dva týdny později než na okolních vinicích a neobvyklé proudění horského vzduchu pomáhá udržet rostliny zdravé.
Údolí Curicó je domovem pro vinice na mírných kopcích, dobře odvodněných naplaveninových půdách. Je opravdovým rájem pro pěstování révy, a to díky středozemnímu klimatu ovlivňovanému Tichým oceánem. Srážky dosahují 600mm, jsou koncentrované do období června až září, po kterém následuje dlouhé období sucha. Okolní pohoří vytváří teplotní koridor, ve kterém rozdíly mezi dnem a nocí činí až 150C, a to v průběhu celého vegetačního období.
Jedna z nejjižněji položených farem San Pedro se nachází v údolí Maule. Oblast Pencahue je známá pro své teplé suché podnebí a nerovné kamenité půdy. Zdejší klima je ideální pro pro odrůdy Syrah a Carmenere. Produkují se zde velmi populární vína s přirozenou kyselinkou a elegancí.
800km jižně od Santiaga je údolí Bío-Bío, pojmenované dle zdejší řeky. Představuje středomořské podnebí s teplými dny a chladnými nocemi, které vedou k dlouhé sezoně zrání. Srážky jsou zde vyšší než v ostatních regionech, ale místní proudšní vzduchu zabraňuje škodlivým účinkům vlhkosti na zdraví rostlin. Bío-Bío nabízí rozmanitá terroir vhodná pro různé odrůdy, jako je Pinot Noir, Chardonnay, Ryzlink rýnský a Gewürtztraminer Vína této oblasti jsou osvěžující, moderní a aromatická.
Vedle vynikajících půdních a klimatických podmínek na svých farmách je ústředním zdrojem kvality vín San Pedro vlastní vinařský tým. Profesionální a nadšený tým je veden nejlepšími talenty vinařského průmyslu v Chile. Výsledné spojení terroir a lidského úsilí zajišťuje velmi individuální styl a vysokou kvalitu každého vína San Pedro.
V roce 2008 dochází k fúzi San Pedra se společností Viňa Tarapaca a tak vznikla skupina Viňa San Pedro Tarapacá Wine Group, známá také jako VSPT Wine Group. Skupina VSPT je v současnosti třetí největší vinařské společenství, které exportuje do 80 zemí světa.