Cabernet pozdní sběr z hroznů 2022 suché 13,5% 0,75l Víno Dalibor Vinařství U Kapličky

Kód: VIK0001195
257 Kč 212 Kč bez DPH 343 Kč / 1 l
Na objednávku do 5 dnů

Komplexní buket vyzrálých lesních borůvek a jeřabin se postupně vyvíjí až do kávových zrn a orientálního koření. Lahodná a hladká, přitom široká a bohatá, chuť je závěrem podtržena vjemem lesních plodů. Vhodné podávat ke zrajícím bílým i plesnivým sýrům. Teplota podávání 13 - 15 ºC.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Komplexní buket vyzrálých lesních borůvek a jeřabin se postupně vyvíjí až do kávových zrn a orientálního koření. Lahodná a hladká, přitom široká a bohatá, chuť je závěrem podtržena vjemem lesních plodů. Vhodné podávat ke zrajícím bílým i plesnivým sýrům. Teplota podávání 13 - 15 ºC.

Barva Červené
Zbytkový cukr Suché
Odrůda Cabernet Moravia
Ročník 2021
Přívlastek Výběr z hroznů
Objem láhve 0,75 l
Vinařská oblast Morava
Podoblast Velkopavlovická
Obec Zaječí
Trať U Kapličky
Alkohol 13,5%
Bezcukerný extrakt 27,7 g/l
Obsah kyselin 4,9 g/l
Zbytkový cukr 3,3 g/l
Šarže 105/21

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Víno
Vína podle barvy: Červená vína
Vína podle klasifikace: Výběr z hroznů
Vína podle odrůd: cabernet moravia
Vína podle Země: Moravská

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Z původního záměru postavit malé vinařství nakonec vznikla firma s kapacitou 300 000 lahví ročně a s necelými sty hektary vlastních vinohradů v tratích U Kapličky, Plochovy, Kalvárie, Novomlýnský svah, Nová hora a Růžový vrch obhospodařovaných v systému integrované produkce. Bílá vína se zpracovávají v nerezových tancích technologií řízeného kvašení, červená nejdříve ve vinifikátorech, a poté zrají v dubových sudech.

Sklepmistrem firmy je Dalibor Babáček (je po něm pojmenována i nejvyšší řada vín). Hlavním hybatelem a duší podniku s 120 zaměstnanci je jeho zakladatel - z jeho hlavy pochází vše od základní koncepce až po nejmenší detail: exteriér vinařství, sklepy o celkové délce 360 m a rotunda o průměru 8,5 m a 6 m výšky, interiéry, kování na dveřích, svícny, víno, etikety a originální lahve.

Lisovna je vybavena nejmodernějšími technologiemi, které se postarají o co nejšetrnější zpracování hroznů. Velmi šetrné mlýnkoodzrňovací zařízení „Bucher“ nám zaručuje kvalitně odzrněný hrozen, kdy jsou bobule téměř neporušeny. Pneumatický lis na bílé odrůdy značky „Willmes“ lisuje nízkými tlaky bez přístupu vzduchu.

Speciální nádobu značky „Fracchiolla“ používáme ke kryomaceraci bílých rmutů a pro kvašení červených vín.

Ke kvašení bílých odrůd máme k dispozici řízené kvašení, nerezové tanky o objemu 2 000 l. K vinifikaci červených vín používáme nerezové vinifikátory. Mošt bílých a růžových vín, případně červené víno se přečerpá do sklepa, který je vyhlouben cca 12 m pod povrchem romantického kopce uprostřed našich vinic s nádherným výhledem na Novomlýnská jezera, kde se na jejich hladině odráží vápencové vrcholky ,,Pálavy“.

Délka všech chodeb čítá úctyhodných 260 m. Bílá vína jsou uskladněná v nerezových nádržích dle nejmodernějších technologií, oproti tomu vína červená zrají v klasických dubových sudech anebo sudech barrique.

Vstupem na tyto stránky prohlašuji, že je mi více jak 18 let.