Sirup z čekanky 400 ml Wolfberry
Kód: BIO0000671Související produkty
Detailní popis produktu
Jak používat sirup z čekanky
Čekankový sirup můžeme použít nejen ke slazení studených či teplých nápojů, ale i dezertů, sušenek, palačinek, jogurtů, zmrzlin nebo piškotů. Je vhodný i pro teplou kuchyni při pečení všech typů sladkého pečiva. A má ještě jednu zcela unikátní vlastnost. Je schopen částečně nahradit i pokrmový tuk. Použitím čekankového sirupu nedochází jen ke snížení kalorické hodnoty pečiva dané nahrazením cukru, ale navíc dojde i ke snížení energetické hodnoty potravin nahrazením pokrmového tuku, a to až ze sta procent! Jelikož obsahuje až o 95% méně cukru a o 45% méně kalorií ve srovnání s jinými přírodními sladidly (med, javorový sirup apod.), je proto velmi vhodný k použití při redukční dietě. Pokrmy připravené s použitím čekankového sirupu vykazují výrazně nižší energetickou hodnotu a při pravidelné konzumaci takto připravených pokrmů dochází k přirozenému úbytku tukových zásob v těle. Sladivost sirupu je shodná se sladivostí medu. Dávkování je tedy shodné jako při slazení cukrem nebo medem, tj. 1 lžíce sirupu odpovídá 1 lžíci medu/cukru. Při náhradě tuku v potravinách nahrazuje 1g sirupu zhruba 4 g tuku. Čekankový sirup je vhodný také pro děti. Je rovněž doporučován klientům po antibiotické léčbě, protože má schopnost prebiotické podpory při obnově střevní mikroflóry po použití antibiotik.
Charakteristika
Čekanka obecná (Cichorium intybus) je rostlina patřící do čeledi hvězdnicovité, někdy také nazývané složnokvěté. Je to vytrvalá až jeden metr vysoká bylina s tuhým stonkem. Kvete od července do října a její květy 3 až 4 cm široké jsou obvykle jasně modré. Díky barvě květů pravděpodobně vznikl i český název této rostliny -"Čekanka", kdy modré květy čekanky lidem připomínaly modré dívčí oči, které marně čekají na návrat milého z vojny. Rostlinky lze nalézt poměrně hojně ve volné přírodě a to v okolí cest, polí, luk a strání. Čekanka obecná je velice ceněnou léčivou bylinou lidového léčitelství. Neznámější použití sušeného kořene je zpracování do zdravé náhrady kávy - melty. Pro zpracování ve velkém se pěstuje hlavně v Belgii a Nizozemí. Kořen čekanky je zpracováván velmi náročným procesem, který je patentově chráněn. Základní surovinou čekankového sirupu je kapalina, kterou tvoří hlavně oligofruktóza, vyrobená částečnou enzymatickou hydrolýzou z inulinu čekanky. Během fermentace vznikají různé produkty, mastné kyseliny s krátkým řetězcem a plyny. Právě kombinace účinků fermentačního procesu a utvořených vedlejších produktů zvyšuje vstřebávací funkci tlustého střeva pro vápník. Konzumace čekankového sirupu tak napomáhá vstřebávání vápníku v lidském těle, jelikož pouze asi 30% vápníku, který požijeme v potravě, je zcela absorbováno organizmem. Zbytek je z těla vyloučen. Vláknina obsažena v extraktu z čekanky se dostává nestrávená až do tlustého střeva, kde je částečně nebo úplně fermentována střevními bakteriemi. To napomáhá ke zlepšení činnosti střev a vyprazdňování.
Nutriční hodnoty na 100 g
Energetická hodnota: 681 kJ/168 kcal; Tuky: 0 g; z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g; Sacharidy: 9 g; z toho cukry: 9 g; Vláknina: 66 g; Bílkoviny: 0 g; Sůl: 0 g.
Složení
Extrakt z kořene čekanky 100%.
Bez konzervantů a barviv. Neobsahuje lepek, laktózu ani aromata.
Skladování
Skladujte na chladném a tmavém místě, mimo dosah přímého slunečního záření.
Země původu
Německo
Výrobce
Wolfberry s.r.o., Bohunická 5, 619 00 Brno
Obsah
400ml / 550g
Doplňkové parametry
Kategorie: | Trvanlivé potraviny |
---|---|
Sladidla a soli: | čekankové sladidla |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.