Originální receptura s nezaměnitelnou evropskou slanou příchutí masa.
Složení: hovězí maso, ocet jablečný, zvlhčovadlo: glycerin, mořská sůl, pepř černý, cibule mletá, směs koření.
Každé balení obsahuje absorbér kyslíku, který zachovává chuť a aroma bez jakékoli negativní kontaminace po celou dobu trvanlivosti produktu.
100 g hovězího Biltong je vyrobeno z 220 g hovězího masa.
Nutriční tabulka
Hovězí JERKY Biltong | 100g | 25g * | GDA 25g ** |
Energetická hodnota v kJ | 1192 | 298 | 4% |
Energetická hodnota v kcal | 282 | 71 | 4% |
Tuky v g | 4,8 | 1,2 | 2% |
z toho nasycené v g | 2,4 | 0,6 | 3% |
Sacharidy v g | 8,9 | 2,2 | 1% |
z toho cukry v g | 0,9 | 0,2 | 0% |
Bílkoviny (proteiny) v g | 51 | 13 | 26% |
Sůl v g | 2,8 | 0,7 | 12% |
* 1 porce; ** referenční příjem průměrného dospělého člověka
Jak se suší jerky ?
- Kusy kvalitního masa jsou zbaveny tukových částí a šlach a nakrájeny na tenké plátky.
- Maso je v „masírce“ marinováno podle tajné receptury.
- Poté je ručně kladeno na rošty.
- Plátky masa se několik hodin suší při různých teplotách a nakonec přírodně udí kouřem.
- Následuje strojní krájení a pak vážení na vibrační váze, rozdělení do sáčků s absorbérem kyslíku a vše je nakonec zabaleno v ochranné atmosféře. Na závěr Jerky projde výstupní kontrolou a sáčky se kompletují do displejů a kartonů. Celý proces je pod stálým veterinárním dozorem.