Gurmano Ajvar MILD jemný se sýrem - ve skle 300g

Kód: KON9973
145 Kč 129 Kč bez DPH 483 Kč / 1 kg
Na objednání do 10 dnů
Jemný ajvar Gurmano podle pečlivě střežené makedonské receptury, kterou milovali a zdokonalovali po celé generace. Nejlépe se podává v kombinaci s křupavým chlebem a čerstvým sýrem.

 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Ajvar - tradiční pokrm balkánské kuchyně z pečených paprik. Mohlo by se zdát, že na jeho přípravě není nic složitého. To však vůbec není pravdou. Správný ajvar se vaří dva dny. První den by papriky měly být upečeny a následně zavěšeny v cedníku, aby okapaly. Pečené papriky necháme osamělé až do rána a posadíme se, abychom oslavili začátek přípravy ajvaru. To je velmi důležitý bod, bez kterého nebude ajvar úspěšný. Druhý den se paprika pomele mlýnkem na maso a podusí se s přidáním rostlinného oleje na mírném ohni za stálého míchání. Na závěr dosolíme.
Společnost Gurmano, která se nachází na makedonském venkově, působí od roku 1990 v místě, kde má hlavní slovo příroda. K výrobě Gurmana se používají suroviny převážně získané z regionu Pelagonija. Díky čisté vodě pocházející z řek Crna a Krushevo je tento region po celý rok ideální pro pěstování zahradnických plodin. Díky vytříbené rovnováze chutí je znát, že produkty Gurmano jsou vyráběny důsledně, s poctivostí a touhou navázat na tradici původních domácích receptů špičkových lahůdek tak, aby splňovaly kritéria i pro nejnáročnější labužníky.

Složení: pražená červená paprika 75 %, sýr 17 %, slunečnicový olej, sůl.

Výživové údaje na 100g:energetická hodnota:846kJ/202kcal,tuky: 12,72g,z toho nasycené mastné kyseliny: 2,21g,sacharidy: 16,95g,z toho cukry: 3,55g,bílkoviny: 3,50g,sůl: 2,16g.

Vyrobeno v Makedonii.

Čistá hmotnost: 300g

Doplňkové parametry

Kategorie: Trvanlivé potraviny
Omáčky, hořčice, kečupy, pesta: ajvar

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:
Vstupem na tyto stránky prohlašuji, že je mi více jak 18 let.