Cantaloupe - Meloun cukrový - kousky 150g Salvia Paradise
Kód: BIO8101129Související produkty
Detailní popis produktu
Cantaloupe, lat. Cucumis melo, je úžasný dezertní meloun.
Meloun cukrový patří do čeledi Cucurbitaceae – tykvovité. Jedná se o plodinu, u které je nejvýraznější její plod – meloun. Plod má kulovitý tvar, obvykle váží kolem 1 kg, ale výjimkou není ani hmotnost 5 kg. Kůra melounu je žlutozelená a povrch je zbrázděn mapovitým uspořádáním menších prasklinek.
Vnitřní dužina je naoranžovělá, konzistencí hodně připomíná mango. Cantaloupe má zajímavou, pro Evropana nezvyklou chuť, která je směsí meruněk, karamelu a sladké mrkve. Pro jeho přírodní sladkou chuť si jej zamilují především malé děti.
Ustanovení nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006, o výživových a zdravotních tvrzeních, nám nedovoluje informovat vás o dalších pozitivních účincích této rostliny na váš organismus. Informace o působení si prosím dohledejte ve volně dostupných zdrojích na internetu či v literatuře.
Cantaloupe je meloun vhodný do salátů i jako ingredience do ovocných špízů. Každému jídlu dodá nasládlou chuť a je to barevné zpestření pro oko. I přes to, že Cantaloupe pochází z Indie či Afriky, je možné si ho vypěstovat v ČR ve skleníku. Nutně potřebuje dostatek vláhy, světla a vaší péče. Semínka se vysazují již v lednu, kantalup kvete během května. Opylení provádí včely. Jeden dobře vyzrálý meloun váží cca 1 kg.
Složení: cantaloupe, fruktóza, aroma
Tradiční užití:
Tradičně se sušený meloun přidává do lehkých salátů, hodí se do ranního müsli či jogurtů nebo jako pochoutka k večernímu mlsání.
Nutriční hodnoty:
|
Nutriční hodnoty ve 100 g |
Energetická hodnota |
1 464 kJ/350 kcal |
Bílkoviny |
0 g |
Tuky |
0 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny |
0 g |
Sacharidy |
87 g |
- z toho cukry |
28 g |
Vláknina |
3 g |
Sůl |
0 g |
Plátky Salvia Paradise® neobsahují barviva.
Sušené ovoce jednodruhové
Doplňkové parametry
Kategorie: | Trvanlivé potraviny |
---|---|
Sušené ovoce, ořechy, semena: | meloun |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.