Paragon cordial White Penja Pepper 0,485 l

Kód: SI109857
Novinka
Značka: Paagon
592 Kč 489 Kč bez DPH 1 220,62 Kč / 1 l
5 pracovních dnů

Paragon cordial White Penja Pepper 0,485 l.  Cordial z ručně sbíraného a poté fermentovaného bílého pepře s jedinečnými živočišnými tóny, který je pěstovaný na vulkanických půdách údolí Penja v Kamerunu.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Paragon cordial White Penja Pepper 0,485 l. Cordial z ručně sbíraného a poté fermentovaného bílého pepře s jedinečnými živočišnými tóny, který je pěstovaný na vulkanických půdách údolí Penja v Kamerunu.

 

Bílý pepř Penja se sklízí zralý v provincii Moungo (Kamerun) a poté se suší na slunci. Všechny fáze produkce (sklizeň, máčení, praní, sušení, třídění) se provádějí zcela ručně, převážně zkušenýma rukama místních vesnických žen. Pepř Penja získal celosvětovou gastronomickou reputaci. 

V roce 2014 se stal prvním produktem afrického kontinentu, který získal status chráněného zeměpisného označení (PGI). Vulkanické půdy v Penji dodávají bílému pepři čerstvé aroma mentolu a kafuru.

VÝSLEDEK TŘÍ EXTRAKČNÍCH TECHNIK

INFUZE

  • Syrové plody pepře se rozmixují a poté se macerují s vodou a alkoholem po dobu 7 dní až 3 týdnů. Poté se směs přefiltruje, aby byla připravena k infuzi s ostatními složkami nápoje. Tato technologie je pak použita jak u příchutí Rue berry, tak u příchutí pepře White Penja v rámci řady Paragon.

DESTILACE

  • Hydroalkoholová směs se maceruje se surovinou a poté se destiluje za atmosférického tlaku, aby se uvolnily různé chuťové profily. Tato technologie se používá pro bobule Rue i Timur.

EXKTRAKCE pomocí CO2 

  • CO2 se zahřívá a stlačuje do nadkritického stavu, který je mezi kapalným a plynným. Poté prochází surovinou, aby se z ní získaly vonné molekuly. Nadkritický CO2 pak vstupuje do expanzní komory, kde se oddělí kapalná a plynná složka. Kapalinu nabitou pepřovými bobulemi pak sbíráme a mícháme ji s ostatními složkami kordialu. V rámci sortimentu Paragon se tato technologie používá jak pro White Penja, tak pro Timur berry.

Více Detailů

  • Původ: Kamerun
  • Metoda extrakce příchutě: Infuze, Extrakce pomocí CO2
  • Základ: Brix 55°, pH 1.8
  • Chuťové charakteristiky: Mentol, Kafur
  • Infuze: Kafur
  • CO2 extrakce: Mentol
  • Objem: 48.5 cl

Složení

  • Cukr
  • Voda
  • Kyseliny: glukonová kyselina, kyselina citronová
  • Přírodní aroma bílého pepře Penja
  • Přírodní aroma

Nutriční Hodnoty

  • Energie: 275 kcal / 1154 kJ
  • Tuk: 0 g
    • z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g
  • Sacharidy: 60.1 g
    • z toho cukry: 60.1 g
  • Vláknina: 0 g
  • Bílkoviny: 0 g
  • Sodík: 11.03 mg
  • Sůl: 0.03 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

Vstupem na tyto stránky prohlašuji, že je mi více jak 18 let.