Paragon cordial Vetiver 0,485 l
Kód: SI109881Detailní popis produktu
Paragon cordial Vetiver
EXTRAKČNÍ TECHNIKY
PARNÍ DESTILACE
Parní destilace je metoda, kterou využívali již naši předci. Opírá se o vlastnosti vody ve skupenství páry, aby se oddělily určité molekuly z esenciálních olejů
MOLEKULÁRNÍ DESTILACE
Molekulární destilace je frakční destilace ve vysokém vakuu. Jedná se o mimořádně účinnou fyzikální rafinační techniku pro separaci, čištění těžkých mo- lekul, jako jsou esenciální oleje. Velmi krátká doba kontaktu molekul zabraňuje jejich degradaci teplem, čímž je zachována původní kvalita produktu.
EXTRAKCE ROZPOUŠTĚDLEM
Extrakce pomocí rozpouštědla je proces, který spočívá ve separaci složek směsi použitím roz- pouštědla. Rozpouštědlo je vybráno podle jeho schopnosti selektivně rozpouštět cílové látky, přičemž ostatní složky zůstávají nedotčené. Jakmile jsou cílové látky rozpuštěné v rozpouštědle, mohou být poté shromážděny prostřednictvím vypařování nebo jiných metod separace
EXTRAKCE POMOCÍ SUPERKRITICKÉHO CO2
CO2 je přeměněno do superkritického stavu mezi plynem a kapalinou umístěním pod tlak, při tep- lotě nižší než 40 °C, a poté použito k extrakci nejjemnějších chutí suroviny, přesně ji reprodukující
Každá metoda extrahuje určitý profil chuti a přiná- ší na stůl něco jiného – je to jejich kombinace, která dosahuje kompletního spektra chutí.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.