Paragon cordial Vetiver 0,485 l

Kód: SI109881
592 Kč 489 Kč bez DPH 1 220,62 Kč / 1 l
5 pracovních dnů

Paragon cordial Vetiver

VETIVER, propojuje duši se Zemí. Vetiver, vousatka draslavá, známá také jako khamaré, je rostlina pocházející z jižní části Afriky a severovýchodní Asie. Její kořeny sahají až do hloubky tří metrů. Po staletí ztělesňuje stabilitu a sílu. Probouzí hlubiny duše. Její zemité prvky podtržené borovicovými tony z ní dělají nepostradatelnou ingredienci v mixologii a výrobě parfémů, což ji činí mimořádně zajímavou pro využití v koktejlech.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Paragon cordial Vetiver

VETIVER, propojuje duši se Zemí. Vetiver, vousatka draslavá, známá také jako khamaré, je rostlina pocházející z jižní části Afriky a severovýchodní Asie. Její kořeny sahají až do hloubky tří metrů. Po staletí ztělesňuje stabilitu a sílu. Probouzí hlubiny duše. Její zemité prvky podtržené borovicovými tony z ní dělají nepostradatelnou ingredienci v mixologii a výrobě parfémů, což ji činí mimořádně zajímavou pro využití v koktejlech.

EXTRAKČNÍ TECHNIKY

PARNÍ DESTILACE

Parní destilace je metoda, kterou využívali již naši předci. Opírá se o vlastnosti vody ve skupenství páry, aby se oddělily určité molekuly z esenciálních olejů

MOLEKULÁRNÍ DESTILACE

Molekulární destilace je frakční destilace ve vysokém vakuu. Jedná se o mimořádně účinnou fyzikální rafinační techniku pro separaci, čištění těžkých mo- lekul, jako jsou esenciální oleje. Velmi krátká doba kontaktu molekul zabraňuje jejich degradaci teplem, čímž je zachována původní kvalita produktu.

EXTRAKCE ROZPOUŠTĚDLEM

Extrakce pomocí rozpouštědla je proces, který spočívá ve separaci složek směsi použitím roz- pouštědla. Rozpouštědlo je vybráno podle jeho schopnosti selektivně rozpouštět cílové látky, přičemž ostatní složky zůstávají nedotčené. Jakmile jsou cílové látky rozpuštěné v rozpouštědle, mohou být poté shromážděny prostřednictvím vypařování nebo jiných metod separace

EXTRAKCE POMOCÍ SUPERKRITICKÉHO CO2

CO2 je přeměněno do superkritického stavu mezi plynem a kapalinou umístěním pod tlak, při tep- lotě nižší než 40 °C, a poté použito k extrakci nejjemnějších chutí suroviny, přesně ji reprodukující

Každá metoda extrahuje určitý profil chuti a přiná- ší na stůl něco jiného – je to jejich kombinace, která dosahuje kompletního spektra chutí.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

Vstupem na tyto stránky prohlašuji, že je mi více jak 18 let.