Springbank
Palírnu Springbank založil Archibald Mitchell v r. 1828 a palírna se dosud nachází v rukou jeho potomků. Přestože byla v období krize (1926-35) zavřena, vzpamatovala se a dnes je jedinou plně funkční palírnou v Campbeltownu. A nejen to. Springbank se snaží o vzkříšení tradic - nestáčí whisky za studena, nepřibarvuje ji, vyrábí si vlastní slad z vlastního ječmene - a také se snaží obnovit rozmanitost campbelltownských palíren. V 90. letech pomohl obnovit provoz v palírně Glen Scotia a přímo v palírně Springbank se vyrábí whisky dvou dalších značek - Longrow a Hazelburn - podle receptur zaniklých palíren.Whisky Springbank je lehce kouřová, whisky Longrow výrazně kouřová a whisky Hazelburn, která se destiluje třikrát, je nekouřová.) 70% produkce palírny Springbank je lahvováno jako single malt, zbytek se používá při výrobě míchaných whisky Campbeltown a Mitchell.