Syrob Jahodový - jahodový sirup 0,5l Kitl

Kód: SI652
126 Kč 113 Kč bez DPH 252 Kč / 1 l
Skladem

Kitl Syrob Jahodový je hustý a chuťově vynikající sirup, vyrobený z jahodové šťávy a jahodové dužniny. Obsahuje vysoký podíl ovocné složky. Vyrábí se za studena, aby si zachoval zdraví prospěšné látky.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Jahodový sirup Kitl

Vynikající jahodový sirup vhodný k přípravě domácích osvěžujících limonád a k ochucení teplých i studených nápojů a koktejlů.

Co jste o jahodách možná nevěděli

Na červených plodech jahod si pochutnávali lidé už ve starověkém Římě. Jahodník velkoplodý, který se pěstuje dodnes, vyšlechtil již v roce 1766 zahradník na dvoře Ludvíka XV. U nás se začaly více pěstovat v 19. století v oblasti Neveklovska. Jahody byly dříve označovány za královské ovoce či ovoce lásky. Ceněné jsou zejména pro své aroma, barvu a šťavnatost. Jahody se konzumují za syrova i tepelně upravené, v podobě marmelád, sirupů, používají se i k přípravě koláčů nebo ovocných knedlíků, lze je i zavařit jako kompot. 

 

Dávkování: Pro přípravu domácích limonád řeďte nejlépe s kvalitní vodou v poměru 1:10, pro přípravu horkých nápojů v poměru 1:8.

Složení: cukr, jahodové pyré (Fragaria vesca L. 12 %), jahodový koncentrát (Fragaria vesca L., 8 %), regulátor kyselosti: kyselina citrónová, koncentrát z mrkve a černého rybízu, konzervant: sorban draselný, vitamín C, přírodní aroma.

Skladujte v chladu a temnu. Ovocné výtažky mohou sedimentovat, případný zákal nebo pěna není na závadu a podtrhují přírodní charakter produktu. Před upotřebením protřepejte. Po otevření uchovejte v chladu a spotřebujte do 30 dní. Baleno v ochranné atmosféře.

Výrobek obsahuje ve 100 ml: energetická hodnota 1411 kJ/332 kcal, tuky < 0,5 g, z toho nasycené mastné kyseliny < 0,1 g, sacharidy 83 g, z toho cukry 83 g, bílkoviny < 0,5 g; sůl < 0,01 g, vitamín C (kyselina L-askorbová) 100 mg (125 % RHP).

RHP - referenční hodnota příjmu vitamínů u dospělých osob

Recyklujte naše lahve. Stačí je tak, jak jsou hodit do kontejneru na barevné sklo. Podle vyjádření sklárny opravdu není nutné z lahve odstraňovat ani papírovou etiketu, ani víčko. S obalem si bez potíží poradí.

Recepty z Jahodového Syrobu Kitl:

Domácí jahodová limonáda

  • Kitl Syrob Jahodový
  • Vychlazená soda
  • Led

Do úzké, vysoké sklenice nalijeme Kitl Syrob Jahodový, přidáme led a doplníme vychlazenou sodou. Ozdobíme jahodou a čerstvou mátou.

Jahodový shake

  • Kitl Syrob Jahodový
  • Vychlazené mléko
  • Led

Do vyšší nádoby vlijeme Kitl Syrob Jahodový, přidáme kostky ledu a dolijeme vychlazené mléko. Důkladně rozmixujeme a podáváme ve vysoké sklenici, pijeme nejlépe širokým brčkem.

Jahodové Bellini

  • Kitl Syrob Jahodový
  • Suchý sekt
  • Limetová šťáva
  • Led

Na dno vysoké sklenice s ledem nalijeme Kitl Syrob Jahodový, přidáme pár kapek limetkové šťávy a celé dolijeme vychlazeným suchým sektem. Ozdobíme čerstvou jahodou, můžeme přidat i měsíček limety.

Jahodový koktejl "Utopená jahoda"

  • Kitl Syrob Jahodový
  • Vodka
  • Led

Do vysoké sklenice nasypeme podrcený led, nalijeme 1 díl kvalitní vodky a 1 díl Kitl Syrobu Jahodového. Zalijeme vychlazenou sodou. Můžeme ozdobit jahodou a snítkou máty.

5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
Avatar autora | 8.8.2022
Další překvapení od Kitlu skvělá chuť jahod!

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Historie firmy Kitl se začala psát v roce 2005. Tehdy se nápad pomalu začal rodit v hlavě tvůrce myšlenky Jana Vokurky. Tehdy třicátník byl úspěšným Brand manažerem ve velké společnosti, ale ač měl našlápnuto k výborné kariéře, cítil, že to není ono. Stále přemýšlel o podnikání. Věděl, že když to nevyzkouší teď, neudělá to už nikdy.

V témže roce jel spolu se svou přítelkyní, dnes již manželkou, do Indonésie. Už tam hledal nápady, inspiraci. Obcházel tržiště, stánky, uličky a hledal. Inspirace se ale stále neobjevovala. Byla to nakonec jeho partnerka, která mu vnukla myšlenku vyrábět nápoje z bylinek a navíc podle regionálních receptur. Nejprve nápad zavrhl, ale postupně o něj začal více uvažovat a už po cestě z Indonésie věděl, kam se jeho podnikatelská dráha bude ubírat.

K první vyrobené dobrotě v lahvi však trvala ještě dva a půl roku dlouhá cesta. Nejprve si našel Jan Vokurka ke svému podnikání parťáky. S nápadem vyrazil za svými bývalými šéfy ze společnosti Soare sekt, Jindřichem Sobotou a Romanem Žďárským. S plánem a svou vizí je seznámil a především je jeho nápad zaujal. Právě totiž hledali, kam se dál v podnikání vrhnout, a tak přišel návrh Jana Vokurky ve správný okamžik. Protože měli všichni tři zkušenosti především s víny, rozhodli se pro výrobu bylinného vína s uklidňujícími účinky. Jenže, jak udělat, aby nebylo jen takové obyčejné? Tu se opět osvědčil nápad Vokurkovi partnerky, atak začala fáze procházení různých receptů, diskuze a teprve pak padlo rozhodnutí. Medicinální nápoje, to je to pravé!

Poctivě a ručně

První byl Kitl Šláftruňk . Hned první víkend se na jedné farmě prodalo sto lahví. Dobré znamení!
Zpočátku se vyrábělo ve skromných podmínkách, v jedné místnosti v centru Jablonce nad Nisou, kde pracovala jedna brigádnice. Postupně se rozrůstal provoz i počet produktů. Sortiment dnes kromě červeného a bílého Šláftruňku tvoří, povzbuzující Životabudič bez alkoholu, Meducínka medicinální sirup, Šumavské bylinné , Kitl Medovina a Zámečnická mast. Paletu nápojů doplňují Syroby – zázvorový, bezový, mátový, grepový, višňový a malinový . Vyráběné jsou z BIO surovin, zázvor se přiváží z Indonézie a černý bez si firma dokonce pěstuje ve vlastním sadu.

Chceme být efektivní a tak nám při výrobě pomáhá řada strojů. Přesto stále sázíme na ruční výrobu. Rukama našich zaměstnanců projde každý náš výrobek. Ručně vázané jsou třeba látkové čtverečky na uzávěrech lahví se Životabudičem. Velký důraz klademe i na obaly. Snažíme se, aby byly pěkné a poučné a každý majitel výrobku se i něco zajímavého dozvěděl. Osobní péče vtiskává našim výrobků jedineční charakter.

Vstupem na tyto stránky prohlašuji, že je mi více jak 18 let.