Syrob Horký Kitl - Jablko se skořicí 0,5l Kitl
Kód: SI702Související produkty
Detailní popis produktu
Horký Kitl Jablko se skořicí
V limitované edici jsme pro vás připravili jedinečnou kombinaci Jablka se skořicí. K dispozici bude v podzimním a zimním období
Co jste možná nevěděli?
Jablko a skořici znali lidé již ve starověku. Jejich původ sahá do Asie odkud se rozšířili do zbylých koutů světa. Například Římané dochucovali víno skořicí a vytvářeli nové odrůdy jablek za pomoci šlechtění jabloní. V současné době jablka patří mezi nejrozšířenější ovoce s více než 35 tisíci odrůdami.
Složení: cukr, karamelizovaný cukr, jablečný koncentrát (12 %), jablečné pyré (6 %), skořicový extrakt, regulátor kyselosti: kyselina citronová, konzervant: sorban draselný, aroma.
Dávkování: Pro přípravu horkých nápojů řeďte v poměru 1:8.
Vhodný k přípravě horkých nealkoholických i alkoholických nápojů.
Výrobek obsahuje ve 100 ml: energetická hodnota 1394 kJ / 328 kcal, tuky <0,5 g, z toho nasycené mastné kyseliny <0,1 g, sacharidy 82 g, z toho cukry 81 g, bílkoviny <0,5 g, sůl <0,01 g.
Skladujte v chladu a temnu. Ovocné výtažky mohou sedimentovat, případný zákal nebo pěna není na závadu a podtrhují přírodní charakter produktu. Před upotřebením protřepejte. Po otevření uchovejte v chladu a spotřebujte do 30 dní. Baleno v ochranné atmosféře.
Recyklujte lahve. Stačí je tak, jak jsou hodit do kontejneru na barevné sklo. Podle vyjádření sklárny opravdu není nutné z lahve odstraňovat ani papírovou etiketu, ani víčko. S obalem si bez potíží poradí.
Recepty z Horkého Jablka se skořicí
Horké jablko se skořicí
Syrob Jablko se skořicí zalijeme horkou vodou v poměru 1:8.
Veselé Jablko
Kitl Syrob Jablko se skořicí zalijeme horkou vodou v poměru 1:8, přidáme 2 cl kvalitního alkoholu (calvadosu, vodky nebo bílého rumu). Ozdobíme skořicí a jablkem.
Jablečná poleva na palačinky
Nakrájíme jablko na kostičky a podusíme. Jakmile pustí šťávu, přidáme Syrob Jablko se skořicí (50-100 ml), mletou skořici a dusíme cca 3 min. Naplníme palačinky jablky, ozdobíme šlehačkou a jablečnou šťávou.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Historie firmy Kitl se začala psát v roce 2005. Tehdy se nápad pomalu začal rodit v hlavě tvůrce myšlenky Jana Vokurky. Tehdy třicátník byl úspěšným Brand manažerem ve velké společnosti, ale ač měl našlápnuto k výborné kariéře, cítil, že to není ono. Stále přemýšlel o podnikání. Věděl, že když to nevyzkouší teď, neudělá to už nikdy.
V témže roce jel spolu se svou přítelkyní, dnes již manželkou, do Indonésie. Už tam hledal nápady, inspiraci. Obcházel tržiště, stánky, uličky a hledal. Inspirace se ale stále neobjevovala. Byla to nakonec jeho partnerka, která mu vnukla myšlenku vyrábět nápoje z bylinek a navíc podle regionálních receptur. Nejprve nápad zavrhl, ale postupně o něj začal více uvažovat a už po cestě z Indonésie věděl, kam se jeho podnikatelská dráha bude ubírat.
K první vyrobené dobrotě v lahvi však trvala ještě dva a půl roku dlouhá cesta. Nejprve si našel Jan Vokurka ke svému podnikání parťáky. S nápadem vyrazil za svými bývalými šéfy ze společnosti Soare sekt, Jindřichem Sobotou a Romanem Žďárským. S plánem a svou vizí je seznámil a především je jeho nápad zaujal. Právě totiž hledali, kam se dál v podnikání vrhnout, a tak přišel návrh Jana Vokurky ve správný okamžik. Protože měli všichni tři zkušenosti především s víny, rozhodli se pro výrobu bylinného vína s uklidňujícími účinky. Jenže, jak udělat, aby nebylo jen takové obyčejné? Tu se opět osvědčil nápad Vokurkovi partnerky, atak začala fáze procházení různých receptů, diskuze a teprve pak padlo rozhodnutí. Medicinální nápoje, to je to pravé!
Poctivě a ručně
První byl Kitl Šláftruňk . Hned první víkend se na jedné farmě prodalo sto lahví. Dobré znamení!
Zpočátku se vyrábělo ve skromných podmínkách, v jedné místnosti v centru Jablonce nad Nisou, kde pracovala jedna brigádnice. Postupně se rozrůstal provoz i počet produktů. Sortiment dnes kromě červeného a bílého Šláftruňku tvoří, povzbuzující Životabudič bez alkoholu, Meducínka medicinální sirup, Šumavské bylinné , Kitl Medovina a Zámečnická mast. Paletu nápojů doplňují Syroby – zázvorový, bezový, mátový, grepový, višňový a malinový . Vyráběné jsou z BIO surovin, zázvor se přiváží z Indonézie a černý bez si firma dokonce pěstuje ve vlastním sadu.
Chceme být efektivní a tak nám při výrobě pomáhá řada strojů. Přesto stále sázíme na ruční výrobu. Rukama našich zaměstnanců projde každý náš výrobek. Ručně vázané jsou třeba látkové čtverečky na uzávěrech lahví se Životabudičem. Velký důraz klademe i na obaly. Snažíme se, aby byly pěkné a poučné a každý majitel výrobku se i něco zajímavého dozvěděl. Osobní péče vtiskává našim výrobků jedineční charakter.