Syrob Citron - citrónový sirup 5l Kitl - velké balení

Kód: SI645
952 Kč 850 Kč bez DPH 190 Kč / 1 l
Skladem

Citrónový sirup Kitl je vhodný k přípravě domácích osvěžujících limonád a k ochucení teplých i studených nápojů a koktejlů. Pro výrobu 100 ml citrónového sirupu bylo použito 104 ml ovocné šťávy a dužniny.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Balený je v 5 litrovém gastrobalení bag-in-box.

Citrony znali již obyvatelé Mezopotámie. Přibližně v 7. století našeho letopočtu se rozšířily do Persie a Egypta, nicméně arabský svět je využíval hlavně coby okrasnou rostlinu. Do Evropy se citron ve větší míře dostal v průběhu křižáckých válek, v centru pozornosti se pak ocitl v 18. století. Během sedmileté války totiž přišla Británie o většinu námořníků nikoliv v boji, ale kvůli kurdějím. Skotský lékař James Lind tehdy na nemocných provedl první klinické zkoušky v dějinách. Jejich vítězem se stal právě citron. Postupně se zjistilo, že vybaví-li Británie loďstvo citrusovou šťávou, zabrání ohromným ztrátám na životech. Cenu zdraví jednoho muže tehdy vyčíslili na 50 citronů.

Dávkování: Pro přípravu domácích limonád řeďte nejlépe s kvalitní vodou v poměru 1:10, pro přípravu horkých nápojů v poměru 1:8.

Složení: cukr, citrónový koncentrát (Citrus x limon, 15 %), citrónová dužnina (Citrus x limon, 6 %), regulátor kyselosti: kyselina citrónová, konzervant: sorban draselný, vitamín C, přírodní aroma.

Skladujte v chladu a temnu. Ovocné výtažky mohou sedimentovat, případný zákal nebo pěna nejsou na závadu a podtrhují přírodní charakter produktu. Před upotřebením protřepejte. Po otevření uchovejte v chladu a spotřebujte do 30 dní. Baleno v ochranné atmosféře.

Citrónový sirup Kitl obsahuje ve 100 ml: energetická hodnota 1368 kJ/326 kcal, tuky < 0,1 g, z toho nasycené mastné kyseliny < 0,1 g, sacharidy 76 g, z toho cukry 76 g, bílkoviny < 1 g, sůl < 0,1 g, vitamín C (kyselina L-askorbová) 40 mg (50%*).

*referenční hodnota příjmu  

Recepty z Citrónového Syrobu Kitl:

Domácí citronáda

Zalijte led Citronovým Syrobem a vychlazenou sodovkou, ozdobte plátky citronu.

Gin Fizz

Přelijte led Citronovým Syrobem a ginem, přidejte sodovku, ozdobte řezem citronu.

Citronové Mojito

Do ledové tříště přidejte Citronový Syrob, bílý rum, mátu a řez limetky, podrťte a dolijte sodovkou. Pro přípravu Virgin Mojito vynechejte rum.

Citronový sorbet

K 1 dcl Citronového Syrobu přidejte 6 dcl vody a spojte se sněhem z dvou bílků. Dejte zmrazit a každou půlhodinu promíchejte, dokud zmrzlina neztuhne.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Historie firmy Kitl se začala psát v roce 2005. Tehdy se nápad pomalu začal rodit v hlavě tvůrce myšlenky Jana Vokurky. Tehdy třicátník byl úspěšným Brand manažerem ve velké společnosti, ale ač měl našlápnuto k výborné kariéře, cítil, že to není ono. Stále přemýšlel o podnikání. Věděl, že když to nevyzkouší teď, neudělá to už nikdy.

V témže roce jel spolu se svou přítelkyní, dnes již manželkou, do Indonésie. Už tam hledal nápady, inspiraci. Obcházel tržiště, stánky, uličky a hledal. Inspirace se ale stále neobjevovala. Byla to nakonec jeho partnerka, která mu vnukla myšlenku vyrábět nápoje z bylinek a navíc podle regionálních receptur. Nejprve nápad zavrhl, ale postupně o něj začal více uvažovat a už po cestě z Indonésie věděl, kam se jeho podnikatelská dráha bude ubírat.

K první vyrobené dobrotě v lahvi však trvala ještě dva a půl roku dlouhá cesta. Nejprve si našel Jan Vokurka ke svému podnikání parťáky. S nápadem vyrazil za svými bývalými šéfy ze společnosti Soare sekt, Jindřichem Sobotou a Romanem Žďárským. S plánem a svou vizí je seznámil a především je jeho nápad zaujal. Právě totiž hledali, kam se dál v podnikání vrhnout, a tak přišel návrh Jana Vokurky ve správný okamžik. Protože měli všichni tři zkušenosti především s víny, rozhodli se pro výrobu bylinného vína s uklidňujícími účinky. Jenže, jak udělat, aby nebylo jen takové obyčejné? Tu se opět osvědčil nápad Vokurkovi partnerky, atak začala fáze procházení různých receptů, diskuze a teprve pak padlo rozhodnutí. Medicinální nápoje, to je to pravé!

Poctivě a ručně

První byl Kitl Šláftruňk . Hned první víkend se na jedné farmě prodalo sto lahví. Dobré znamení!
Zpočátku se vyrábělo ve skromných podmínkách, v jedné místnosti v centru Jablonce nad Nisou, kde pracovala jedna brigádnice. Postupně se rozrůstal provoz i počet produktů. Sortiment dnes kromě červeného a bílého Šláftruňku tvoří, povzbuzující Životabudič bez alkoholu, Meducínka medicinální sirup, Šumavské bylinné , Kitl Medovina a Zámečnická mast. Paletu nápojů doplňují Syroby – zázvorový, bezový, mátový, grepový, višňový a malinový . Vyráběné jsou z BIO surovin, zázvor se přiváží z Indonézie a černý bez si firma dokonce pěstuje ve vlastním sadu.

Chceme být efektivní a tak nám při výrobě pomáhá řada strojů. Přesto stále sázíme na ruční výrobu. Rukama našich zaměstnanců projde každý náš výrobek. Ručně vázané jsou třeba látkové čtverečky na uzávěrech lahví se Životabudičem. Velký důraz klademe i na obaly. Snažíme se, aby byly pěkné a poučné a každý majitel výrobku se i něco zajímavého dozvěděl. Osobní péče vtiskává našim výrobků jedineční charakter.

Vstupem na tyto stránky prohlašuji, že je mi více jak 18 let.