Oban
Webová stránka značky: ObanNAŠE HISTORIE
Když bratři Hugh a John Stevensonovi v roce 1793 dorazili na hranici Hebridských ostrovů, našli jen o málo víc než přírodní přístav a větrem ošlehaný výhled. Zde otevřeli Oban Brewing Company, jejich 'Cowbell Ale' bylo první výrobou.
V následujícím roce začali s destilací whisky.
Podnik zůstal v rodině Stevensonových po tři generace, dokud jej v roce 1830 nekoupil místní obchodník Peter Cumpstie. V roce 1880 železnice vrazila do Obanu a zahájila nový věk vylepšené komunikace a dopravy.
Lihovar v průběhu let změnil majitele a byl svědkem toho, že kolem něj vyrostlo rušné město. Ale náš nelítostný závazek k dokonalosti a tradici byl konstantní.
V roce 1989 byl Oban 14 Year Old jmenován jedním ze šesti klasických sladů reprezentujících region Western Highlands.
OBAN DNES
Veslujte jen pár metrů na moře a celé město Oban se vám vejde do jediného záběru fotoaparátu. A palírna je jen smítko uvnitř toho obrazu.
Oban je jedním z nejmenších výrobců whisky ve Skotsku. A to je klíčové pro charakter našich produktů. Když expanze není možná a objem, který jsme schopni vyrobit, je omezený, stojíme na kvalitě, autenticitě a dědictví.
"Měď stále mluví s whisky ... Čím je měď čistší a čím více ji odpočíváte , tím je tento duch svěžejší a čistší . "
Proto...
Máme jen dva malé destilační přístroje, kterými prochází každá kapka, což umožňuje přesné sledování a kontrolu.
Náš sladový ječmen fermentujeme celých pět dní, abychom vyvinuli bohatou, nuanční chuť.
Po každém běhu odpočíváme, což chrání čistotu a chuť.
Naši whisky stárneme tak dlouho, jak dlouho stárneme, s vědomím, že čas je nezbytný pro její aroma, pocit v ústech a chuť.
Naše lahve nemusí křičet o pozornost z regálu. Naše whisky – a náš příběh – mluví samy za sebe.
Zůstali jsme ukotveni k našemu procesu více než 200 let a nadále oceňujeme řemeslné zpracování před rychlostí.
"Nikdy jsme nemuseli ... tvrdit, že jsme nejrašelinnější, nejlehčí nebo nejjemnější. Whisky mluví sama za sebe."
Stránka 1 z 1 - 3 položek celkem