Novinky
Vyhlašujeme soutěž o láhev rumu Piquero o velikosti 3L! v hodnotě 3751 Kč
Pravidla jsou jednoduchá:
stačí v průběhu února zakoupit libovolnou lahev značky Piquero, případně Piquero Rojo a automaticky se zařadíte do slosování o 3L láhev. Slosování proběhne 29.2.2024 a výherce bude vyhlášen na našich webových a facebookových stránkách.
Vážení zákazníci, vzhledem k obrovskému zájmu o vína u Kapličky jsme se rozhodli, že Vám s tímto perspektivním vinařstvím dne 20.3 v 18:00 zprostředkujeme vinnou degustaci. Degustace se bude pořádat v salónku Hotelu Vsacan ( vstup přes restauraci Picollo ) na adrese Žerotínova 1114. Vstupenky na akci jsou již nyní možné zakoupit na naší prodejně ve Vsetíně na stejné adrese - vchod pod Pizzerrií Lázky. Cena vstupenky je 195Kč a je v ní zahrnata ochutnávka vín řady Dalibor, Fresh Wine, bohatý výklad o vzniku vinařství a samozřejmě nebude chybět ani raut. Ke konci přednášky budete mít případně možnost zakoupit si vína, která Vám zachutnala. Budeme se na Vás těšit! Podrobné informace o degustaci jsou na vyžádání přímo ve Vsetínské prodejně
Tři dny (dvě noci) ve Vinařství u Kapličky pro dvě osoby s degustací vín, plnou penzí a vstupu do wellness čekají možná na Vás. Co proto stačí udělat?
Podmínky soutěže jsou jednoduché. Stačí, aby Vaše objednávka obsahovala alespoň jednu láhev vína z Vinařství u Kapličky a to řady Fresh nebo Dalibor. Množství objednaného vína nemá na slosování vliv. Soutěž běží od 28.1. 2019 do 28.2. 2019 a výherce zveřejníme 10.3. na našich stránkách a na Facebooku. Do slosování jsou zařazovány pouze objednávky na e-shopu www.gastroklub.cz - telefonické objednávky či nákupy na prodejně se do soutěže nezapočítávají.
POZOR: SOUTĚŽE SE SMĚJÍ ÚČASTNIT POUZE OSOBY STARŠÍ 18-TI LET!
A jak to ve Vinařství u Kapličky vypadá se můžete podívat zde
Letošní první novinka rum A.H. Riise Platinum je již téměř doprodaná. Láhev je ideální pro sběratele či jako investice. V listopadu 2018 bylo stočeno 6000
lahví a to pro celý svět. Jedná se o první edici, která již nebude plněna znovu. Očekáváme tak velký nárůst ceny a to v krátké době.
Platinum zraje klasickým systémem solera, jde o blend těch nejstarších rumů rodiny Riiseových. Dohromady se spolu pojí rum stařený 40 let s rumem stařeným 21 let. K zrání se používají tradiční dubové sudy a originální chuť rum získává opět dodáváním tajných druhů koření a netradičním postupem při pálení prémiového třtinového sirupu.
Z důvodu velké poptávky po koňacích v posledních letech a na to navazujícímu nedostatku eaux de vie, oznámilo koncem roku Hennessy, že končí s výrobou oblíbeného Hennessy Fine de Cognac. Nezoufejte, ještě nějaké zásoby máme a objednávat je můžete ZDE
Místo Hennessy Fine nastupuje varianta VSOP Privilege, kterou jsme právě naskladnili.
Zařadili jsme do nabídky nové ročníkové Malteca. Jde o rumy destilované v roce 1990 a 1993. K dispozici je pouze omezený počet číslovaných lahví. Rumy jsou dodávány spolu s dřevěnými boxy. Ideální pro sběratele či investici.
Malteco 1990: Destilován byl v roce 1990 a lahvování proběhlo v roce 2017. Zrání tedy trvalo 27 let. Barva jantarová. Ve vůni je intenzivní koření a sladký karamel s výrazným a plným charakterem. Chuť je plná ovoce, melasy, oříšků, datlí a čokolády. Závěr dlouhý a vyvážený. Celou krásu tohoto majestátního rumu doplňuje krásný dřevěná kazeta s červenou koženkou a kovovou raženou etiketou.
Malteco 1993: Destilován byl v roce 1993 a lahvování proběhlo v roce 2018. Zrání tedy trvalo 25 let. Ve vůni je sladký s výrazným a plným charakterem. Chuť je bohata s příjemnými tóny vanilky, třtinového cukru a pečených kávových sušenek s příjemným dřevitým kořením. Závěr dlouhý a vyvážený. Celou krásu tohoto majestátního rumu doplňuje krásný dřevěná kazeta s červenou koženkou a kovovou raženou etiketou.
Dnes jsme naskladnili omezené množství whisky Octomore 8.3. a 8.4. Je vyrobena v malém množství a nejen u nás, ale i v zahraničí je spíše na "příděl". Ideální pro sběratele.
Whisky Octomore, která má svůj název od farmy sousedící s palírnou Bruichladdich, kde se vyrábí, je ve světě whisky unikátem. Jedná se totiž o nejvíce fenolovou whisky, která je svým charakterem naprosto jedinečná a kterou lze jen těžko poměřovat, zejména díky obsahu fenolů, s nějakou jinou na světě. Palírna Bruichladdich nyní přichází po sedmé řadě whisky Octomore s novou edicí, která ji v hodnotách ppm výrazně překonává. Stejně jako řada předchozí, i tato má celkem čtyři plnění, z nichž ta třetí s číslem 8.3 se pyšní rekordní hodnotou 309 ppm.
Whisky Octomore 08.4 zrála osm let a má 170 ppm. Vyrobena byla výhradně, jak je u palírny Bruichladdich tradicí, ze skotského ječmene (což mimochodem není zas tak běžné). Destilace proběhla v roce 2010. U Octomore 08.4 se head distiller Adam Hannett rozhodl vsadit na panenské dubové sudy. Pětina destilátu v nich zrála celých osm let, zbytek si nejprve poležel v sudech po bourbonu a pak byl přemístěn do sudů po své jmenovkyni s číslem 07.4. Výsledná whisky má 57,7 % alkoholu a ze všech čtyř plnění je jí nejméně – pouze 12 000 láhví.
Nejdůležitější přísadou pro výrobu toho unikátního, lahodného ginu jsou pomerančové kůry ze sicilských červených pomerančů, které se macerují 36 hodin v destilovaném alkoholu spolu s italským jalovcem. Tento proces dává ginu jeho krásnou rubínově červenou barvu. Ve druhém destilačním kroku se infúze destiluje společně s pěti různými botanicals ve vakuu. Ideální drink pro osvěžení. Doporučujeme hodně ledu s tonikem a trochu pomerančové, nebo mandarinkové čerstvé šťávy.
Aroma je podmanivě svěží, plné vůně čerstvě rozříznutého červeného pomeranče s jemným dotekem jalovce. V chuti příjemná nahořklost kůry červených zralých
pomerančů s tóny bylin. Je opravdu skvělý a jedinečný.
Malfy gin con Arancia 41% vyrábí rodina Vergnano, dle tajné rodinné receptury, v Itálii nedaleko města Turin v rodinném lihovaru v Moncalieri.
Ojednat můžete zde