Harissa je ostrá směs koření s původem v Tunisu, oblíbená především v Alžíru a Maroku. Základ směsi tvoří chilli papričky,...
Grilovací směs je vhodná k marinování různých druhů masa před grilováním, ale také na dochucení pečeného masa a různých druhů marinád.
Garam masala je směs koření, která je oblíbená především v Indii. Pochází ze severovýchodu Indie – z Rádžasthánu. Je součástí mnoha...
Galgán, někdy také nazývaný siamský zázvor, je charakteristický svou kořenitou chutí připomínající směs pepře a zázvoru.
Fenugreek je často používán v kuchyni jako kořenicí přísada. Je součástí i mnoha kořenicích směsí, jako je např. kari koření. Semeno...
Estragon patří mezi hlavní byliny využívané ve francouzské kuchyni. Jeho chuť je popisována jako hřejivá, nasládlá, nahořklá s tóny anýzu...
Nastavení