Vážení zákazníci, vlivem vánoční sezony již NEGARANTUJEME doručení do vánoc. 

Káva Lavazza Tierra For Planet 1kg zrno

Kód: KA8503
459 Kč 410 Kč bez DPH 459 Kč / 1 kg
Skladem

Detailní informace

Detailní popis produktu

Excelentní směs arabiky pocházející z plantáží Kolumbie, Hondurasu a Peru. Tato vyvážená směs nabízí bohatou pěnu, silné aroma a především plnou chuť s nádechem oříšku a čokolády, kterou si zcela jistě již při prvním ochutnání zamilujete.

Káva Lavazza Tierra však není pouze dokonalým zážitkem, avšak také pomáhá, neboť je zapojena do projektu s názvem Fair Trade a do programu Rainforest Alliance.

 Fair Trade

„Fair trade je obchodní partnerství založené na dialogu, transparentnosti a úctě, jehož cílem je větší spravedlnost v mezinárodním obchodě. Přispívá k udržitelnému rozvoji tím, že nabízí lepší obchodní podmínky a chrání práva drobných výrobců a pěstitelů – především v rozvojových zemích. Organizace Fair trade (podporované spotřebiteli) aktivně podporují výrobce i osvětu a prosazují změny v pravidlech a ve způsobech konvenčního mezinárodního obchodu.“

 Rainforest Alliance

„Rainforest Alliance je nezisková organizace sídlící v New Yorku. Jejím cílem je zachování biodiverzity pomocí aplikace postupů udržitelného rozvoje v zemědělství, lesnictví, turistice a v jiných odvětvích. Rainforest Alliance certifikuje kávu i jiné produkty a služby, a to v případě, že jejich výroba či poskytování se řídí určitými standardy.

Obecně jsou standardy Rainforest Alliance nastaveny tak, aby chránily životní prostředí a práva pracovníků. Základní pravidla se nazývají Standardy udržitelného zemědělství, na kávu se pak vztahují dodatečné normy. Certifikovaná káva nese logo znázorněné na obrázku vlevo nahoře.“

 Odkud káva pochází

Honduras. Je stát ve Střední Americe, který je na severu omýván Karibským mořem a na jihu vodami Pacifiku. Jeho povrch je z více jak 65% horského charakteru s průměrnou nadmořskou výškou 1000 metrů nad mořem. V minulosti produkovala tato země dobrou kávu spíše do různých směsí, jelikož jako jednodruhová káva nebyla dostatečně známá a uznávaná. V tomto období se také občas stávalo, že se káva pašovala do Guatemaly a Nikaragui a tam se prodávala jako místní za mnohem vyšší cenu. Dnes už má však Honduras jméno a velice dobré postavení na světovém trhu, takže si můžeme vychutnat kávu jen té nejvyšší, špičkové kvality.Kolumbie. Ideální nadmořská výška a unikátní půdní podmínky jsou zde zárukou špičkové kávy. Sklizeň probíhá v průběhu celého roku v důsledku velmi rozdílných mikroklimatických podmínek. Nejlepší kolumbijská káva má svůj původ ve vyšších oblastech (až 2000 metrů nad mořem) v blízkosti rovníkové linie v bohaté sopečné půdě. Mezi hlavníoblasti pěstování kávy patří Medellin, Arménie a Manizales.V Kolumbii roste asi 12% světové produkce kávy, tudíž se tato země řadí na druhou pozici hned za Brazílii. Káva z Kolumbie je vysoce kvalitní a je zpracovávána mokrým způsobem. Současně náleží k jedné z nejkvalitnějších sólo druhů na našem trhu. Peru. Je stát v Jižní Americe, který sousedí s Kolumbií, Bolívií, Brazílií, Chile a Ekvádorem. Pásmo And rozděluje tuto zemi do několika klimatických oblastí a podnebí And je vysokohorské a rozdílné podle nadmořské výšky. V Peru je zhruba 36% ekonomicky aktivních obyvatel, kteří pracují na farmách. Káva z Peru je typická především pro svoji výraznou chuť s nádechem oříšků a příjemnou aciditu. Ty nejlepší kávy pocházejí z oblastí Cuzco, Norte, Chanchamayo a Puno a jsou vyváženy do Japonska, Evropy a dokonce i Spojených států, z čehož se dá vytušit vysoká kvalita kávy. Za předpokladu hospodářské a politické stability by se Peru mohlo řadit k jedněm z největších producentů vynikající kávy.

 Arabika

Arabika je křehký keř či strom, který je citlivý na parazity. Právě z tohoto důvodu se pěstuje ve vyšších polohách, především v hornatých oblastech v nadmořské výšce až do 2000 metrů. Časté je pěstování na sopečné půdě, kde se mráz vyskytuje jen zřídka a díky nižší vlhkosti se dá zabránit širokému výskytu škůdců. Arabika je vysoké kvality, obsahuje méně kofeinu a mimo to nám nabízí širokou paletu delikátních chutí i vůní. Zrna jsou o něco větší než u robusty a během pražení jsou citlivá na teplotu.

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Poprvé se jméno Lavazza objevilo na vývěsním štítu malého krámu s potravinami v ulici Via San Tommaso v italském Turíně v roce 1895. Dnes spravuje čtvrtá generace rodiny Lavazza společnost, jež patří k největším producentům kávy na světě.

Kávy Lavazza? 100% arabiky i výtečné, desetiletími prověřené, směsi jihoamerických arabik i indonéské robusty. V čem tkví tajemství jejich osobité a plné chuti? Z velké části spočívá ve způsobu pražení, kdy jsou čerstvě upražená zrna během několika vteřin vakuově zabalena a neztratí tak nic ze své vůně a chuťových vlastností.

Vstupem na tyto stránky prohlašuji, že je mi více jak 18 let.