Emperor
Emperor Rum je kompozicí starých maurských rumů pocházejících z destilace čisté a čerstvé cukrové třtiny a melasy. Značka odráží jedinečnost mauricijské půdy, klimatu a tradičního know-how.
Neuvěřitelná paleta barev a příchutí je výsledkem složitého míchání čerstvě vymačkané cukrové třtiny, pečeného exotického ovoce a květin. Jejímu závěru převážně dominují tóny pepře a koření v typickém mauricijském stylu.
Hlavní sklepmistr oplývá důvěrnými znalostmi o charakteru každého vybraného starého rumu a ví, jak zvýraznit a integrovat každou složku. Důkladná pozornost se pak věnuje sudům a způsobu interakce se všemi složkami rumu. Během dlouhého procesu staření a míchání je rum pravidelně testován v souladu s tradičními i moderními technikami.
Základem značky Emperor Rum jsou bohaté zkušenosti, odhodlání a hluboké znalosti. Tato jedinečná rumová směs, vycházející z historie ostrova, je uměním i vědou. Dnes je Emperor Rum správcem mimořádného dědictví a může být definitivně považován za autoritu v produkci stařených rumů.
Historie
Specifická kombinace mauricijské sopečné půdy, mikroklimatu a nadmořské výšky vytváří ideální podmínky pro ty nejlepší rumy. Historický vývoj rumového průmyslu na Mauritiu je obdobný jako v Karibiku nebo Jižní Americe. Kromě toho tradiční i moderní technologie společně s dokonalou znalostí výroby a staření hlavních blenderů umožňují produkovat ty nejlepší mauricijské rumy.
Cukrová třtina byla dovezena na Mauritius z Jávy za období nadvlády Nizozemska (1598-1710) a sloužila především k výrobě kvašených alkoholických nápojů. Během své služby v 18. století, francouzský guvernér Bertrand-François Mahé de Labourdonnais, jako první podpořil rozvoj rumového průmyslu na Mauritiu.
Od roku 1810 se Mauritius stal britskou kolonií a postupně se přeměnil na plantážní ekonomiku s cukrovou třtinou jako primární plodinou. Později, v roce 1852, Dr. Pierre Charles François Harel se stal průkopníkem za koncept rumové destilace na ostrově. Mauritius je dnes domovem šesti destilerií.
Emperor Rum byl vytvořen s respektem k historii a majestátnosti. Výběr ikony musel přijmout všechny tyto rysy a přirozeně padl na císaře Jiřího V., který byl králem Spojeného království a britským kolonií a indickým císařem.
Výroba
Jedná se o jedinečné spojení péče, která je věnována kultivaci cukrové třtiny a preciznosti, která je investována do destilačních procesů, jež vkládají do rumů svou nezaměnitelnou autentičnost a originalitu.
V současnosti tradiční rum představuje asi 90% světové produkce rumu. Mauritius je jednou z mála zemí, která vyrábí tradiční i zemědělské (agricole) rumy. Mauricijské palírny investují do obou způsobů výroby rumu, a to procesy "Pot-Still" (kotlíková destilace) a "Column" (kontinuální destilace).
Po destilaci je rum dostařován tradičně ve francouzských a amerických dubových sudech. Nezanedbatelná je ale také investice do barelů po sherry , která nabízí originální škálu nových rumů.
Stránka 1 z 1 - 1 položek celkem