Chlorella Japanese - dezintegrovaná HQ - prášek 50g Salvia Paradise
Kód: BIO8101222Detailní popis produktu
Bezkonkurenční 100% čistá Chlorella vulgaris nejvyšší kvality. Zelená potravina budoucnosti. Výsledky testů na konci stránky.
Kvalitní chlorella je silně tmavá (viz naše fotografie). Tmavá barva poukazuje na vysoký obsah chlorofylu, a tedy vhodné podmínky při pěstování.
Salvia Paradise® nabízí kvalitní dezintegrovanou chlorellu, jejíž využitelnost je až 83 % biomasy. Dezintegrace neboli narušení buněčné stěny zvyšuje využitelnost obsažených účinných látek, které jsou uvnitř buňky a jejichž vstřebatelnost přes neporušenou buněčnou stěnu je prakticky nulová. Jediným efektem chorelly bez dezintegrace je mechanické čištění. Bohužel, jen minimum firem nabízí chlorellu dezintegrovanou (tedy s rozrušenou buněčnou stěnou).
Chlorella společně s ostatními produkty green food patří mezi alkalizační potraviny. Chlorella je sladkovodní řasa rostoucí v mírném pásmu, v těch nejčistších minerálních vodách. Nyní již je běžně pěstována a díky svým vlastnostem známa po celém světě. Je významným antioxidantem – omezuje aktivitu volných radikálů. Tradiční je užívání chlorelly v Japonsku, kde byla podávána obyvatelstvu po útocích jadernými bombami na konci druhé světové války, pro její čistící schopnosti. Je známa vysokým obsahem chlorofylu, kterého má nejvíce ze všech známých rostlin (ve 100 g prášku je obsaženo 2,25 g).
Pozor, pro dobré vstřebání chlorelly je nutné rozrušení buněčné stěny (dezintegrace). Toto je u produktu Salvia Paradise® zaručeno.
Tyto vlastnosti předurčují chlorellu pro udržení vitality a energie. Nové studie ukazují, že moderní člověk se během několika let bez GREEN FOOD pravděpodobně neobejde. Civilizační vlivy a okolí plné toxických látek, toto vše působí na naše těla a jak se zdá, momentálně nejúčinnější obranou jsou ZELENÉ POTRAVINY v čele s chlorellou a spirulinou. Tyto umožňují efektivně toxické látky a volné radikály z těla odbourávat a zároveň dodávají látky potřebné, které se v naší stravě vyskytují minimálně.
Mnohdy se lze na internetu setkat s odkazem, že Chlorella pyrenoidosa je účinnější než Chlorella vulgaris, což samo o sobě vypovídá o nedůvěryhodnosti prodejce. Chlorella vulgaris je název rodový, jenž obsahuje asi 10 druhů chlorelly (pyrenoidosa, kessleri atd.).
Chlorellu užíváme všude tam, kde potřebujeme:
- čistit organismus,
- podpořit přirozenou obranyschopnost organismu – imunitní zdraví,
- udržet vitalitu a energii,
- podpořit správné trávení,
- normální fungování jater,
- normální zdravou činnost srdce a cév.
Chlorella a spirulina jsou a budou mnohem častěji využívány díky svým antioxidačním vlastnostem, zvláště v dnešním hektickém světě plném toxinů.
Doporučené dávkování a způsob přípravy: Půl čajové lžičky chlorelly rozmícháme ve vodě a vypijeme. Užíváme 3× denně. Dávkování půl čajové lžičky je vyšší než je obvyklé. V případě nevolnosti doporučujeme dávkování snížit.
TIP na přípravu: Do sklenice s práškem přidáme pouze 2× více vody nežli prášku a rozmícháme na pastu, kterou rozředíme tekutinou – při takovémto postupu nevznikají hrudky.
Původ: Japonsko
Surovina pro přípravu bylinného čaje – nálevu
Tabulka nutričních hodnot:
Nutriční hodnoty ve 100 g |
V DDD** (1,5 lžičky = cca 5 g) |
|
Energetická hodnota |
1 691 kJ/404 kcal |
85 kJ/20 kcal |
Bílkoviny |
64 g |
3,2 g |
Sacharidy |
10 g |
0,5 g |
- z toho cukry |
0 g |
0 g |
Tuky |
13 g |
0,7 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny |
1,9 g |
˂ 0,1 g |
Vláknina |
14 g |
0,7 g |
Sůl |
0,04 g |
˂ 0,01 g |
Železo |
57,1 mg |
2,9 mg (20,4 %)* |
Riboflavin (Vitamin B2) |
5,88 mg |
0,29 mg (21,00 %)* |
Kyselina listová |
2 000 µg |
100 µg (50,0 %)* |
*% RHP – Referenční hodnota příjmu
**DDD – Doporučená denní dávka
FAQ:
Co znamená, že prodáváte dezintegrovanou chlorellu?
Dezintegrováno (rozrušena buněčná stěna) – využitelnost 83 %
Doplňkové parametry
Kategorie: | Doplňky stravy, vitamíny |
---|---|
Parametry dle způsobu užití (zdraví): | antioxidanty, energie a výkonnost, imunita, ledviny, játra, normální trávení, srdce |
Provedení: | sypké prášky |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.