Divoká 78 % bio čokoláda Oialla Ecce Vita
Kód: 71412Detailní popis produktu
Oialla je čistá, divoká a organická.
Čokoláda Oialla je organická dánská čokoláda vyrobená z divokých kakaových bobů Beniano. Kakao Beniano je endemický druh, který roste pouze v pohraničí mezi Bolívií a Brazílií. Bolívie leží uprostřed Jižní Ameriky, zcela vnitrozemská. Země se dělí na dva extrémy – vysočinu And a nížinnou džungli. Amazonská džungle se nachází v severovýchodní provincii Bolívie Beni, a právě zde rostou divoké kakaové stromy, jejichž plody jsou použité pro výrobu čokolády Oialla.
Oialla je čokoláda v té nejčistší formě, jakou si lze představit. Je uznávána i profesionálními kuchaři v některých z nejlepších restaurací po celém světě.
Oialla následuje kakao od sklizně až po hotovou čokoládu. Výroba bean-to-bar dává Oialle prostředky k vytvoření dokonalé čokolády s čistou a neotřelou chutí.
Čerstvě utržené kakaové boby jsou ihned fermentovány v koších po dobu tří dnů a poté sušeny na zavěšené nylonové plachtě. Když je kakao dokonale suché, je odesláno do Skandinávie, kde se praží, drtí, konšuje a temperuje.
Není zde žádné pěstování, žádné hnojení, žádné ošetřování herbicidy a žádné kácení v lese. Oialla je zdravá – pouze kakao, kakaové máslo, třtinový cukr, žádné přísady.
Oialla čokoláda získala stříbrnou medaili z The Academy of Chocolate. Oialla čokolády vyrábí jeden z předních výrobců čokolády na světě, Rasmus Bo Bojesen, který tyto divoké kakaové boby objevil na svých cestách v Bolívii.
Složení:
Divoké organické kakaové boby, organický třtinový cukr, organické kakaové máslo, obsah kakaové sušiny minimálně 78 %.
Ekologické zemědělství mimo EU. Certifikováno DK-OKO-100.
Skladování: Skladujte v chladu a suchu.
Minimální trvanlivost: viz datum na zadní straně obalu.
Země původu kakaa: Bolívie
Vyrobeno: Dánsko
Prodejce: Ecce Vita spol. s r.o., U Pernikářky 111/2a, 150 00 Praha 5, www.eccevita.cz
Hmotnost: 60 g
Výživové údaje na 100 g:
Energetická hodnota 2558 kJ / 618 kcal
Tuky 50g
Z toho nasycené mastné kyseliny 30 g
Sacharidy 38 g (většina jako vláknina)
Z toho cukry 24 g
Vláknina 9,6 g
Bílkoviny 9,7 g
Sůl 0,02g
Existuje řada studií, které zkoumají vliv čokolády na lidský organismus. Mezi základní komponenty, které obsahuje kvalitní čokoláda patří zejména (1):
Antioxidanty:
- Kakao obsahuje velké koncentrace flavonoidů, epikatechinu, katechinů a prokyanidinů.
- Kakao má maximální hladiny flavonoidů, dokonce větší než čaj a víno.
- Hořká čokoláda obsahuje podstatně vyšší množství flavonoidů než mléčná čokoláda.
- Biologické účinky flavonoidů můžou být také vyšší v hořké čokoládě, protože mléko v mléčné čokoládě může zpomalit střevní vstřebávání flavonoidů.(4)
- Čokoláda je také bohatá na prokyanidinové flavonoidy, srovnatelné s hladinami v jablkách bohatých na prokyanidin.
Minerály:
- Kakaová hmota také obsahuje minerály, jako je draslík, fosfor, měď, železo, zinek a hořčík, které zesilují zdravotní přínosy čokolády.
- Čokoláda také obsahuje kyselinu valerovou, která působí jako odbourávač stresu navzdory přítomnosti stimulantů kofeinu a theobrominu v čokoládě.
Tuky:
Tukem, který se v hořké čokoládě vyskytuje převážně, je kakaové máslo, které obsahuje přibližně 33 % kyseliny olejové (mononenasycené), 25 % kyseliny palmitové (nasycené) a 33 % kyseliny stearové (nasycené). Kyselina olejová má pozitivní vliv na hladinu lipidů.
Antistresové účinky:
Čokoláda obsahuje několik bioaktivních sloučenin, které podporují bdělost. Studie ve Švýcarsku také potvrdila, že čokoláda zmírňuje stres. Po 14 dnech požití hořké čokolády se parametry stresu u dospělých vykazujících vysoké profily úzkosti staly srovnatelnými se subjekty s nízkým stresem.
Čokoláda ovlivňuje hladinu stresu tím, že podněcuje produkci serotoninu, který je uklidňujícím neurotransmiterem.
Kakao a cvičení, regenerace
Bylo zdokumentováno, že suplementace čokoládou před cvičením vede k rychlé obnově fyziologických a metabolických změn po cvičení. Hladiny glukózy v plazmě subjektů se významně zvýšily 15 minut po požití čokolády a zůstaly na středně vysokých hladinách až do 30 minut po hodině běhu ve srovnání s hladinami glukózy ve skupině s placebem.
(1) Latif R. Chocolate/cocoa and human health: a review. Neth J Med. 2013 Mar;71(2):63-8. PMID: 23462053.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Ecce Vita je dynamická společnost, která již 18 let přináší na trh řadu kvalitních potravinových doplňků nejvyšší kvality. Ve spolupráci s dr. Frejem, který byl zakladatelem společnosti a dalšími holistickými lékaři tak využíváme všechny dostupné a mnohdy tisíce let staré formulace z ajurvedské i čínské medicíny. Tyto znalosti obohacené o znalosti našich babiček a využití síly bylin aplikujeme do všech našich produktů.
V dnešní době existuje mnoho společností, které vyrábějí rostlinné přípravky, z nichž mnoho nedbá na dodržování byť i těch nejzákladnějších zásad. Např. některé z nich prodávají zvláštní soli pod jménem přírodních produktů, jiné používají konzervanty, kapsle jsou vyrobeny z levné hovězí želatiny atd.
Naše přípravky v kapslích a TULSI čaje jsou organického původu, testované firmou, mezinárodními organizacemi vydávajícími testy o nejvyšší kvalitě i v certifikované laboratoři ČR. Všechny požadavky, jež se týkají čistoty, kvality a účinnosti jsou v kompletním rozsahu splněny od sběru bylin až po výrobu přípravku.
Každá bylina se sbírá v době, kdy se nachází ve stavu plné zralosti; je testována na obsah a koncentraci svých aktivních látek. V některých přípravcích se používá větší počet bylin, pěstovaných na biofarmě. Byliny se zpracovávají celé, neboť v každé bylině se nachází mnoho účinných látek, nejedná se tedy o méně účinné extrakty, jako ve většině prodávaných přípravků. Výroba probíhá v nově vybudovaných prostorách a laboratořích. Měření v rámci kontroly jakosti jsou podnikána pod dohledem vysoce zkušených a kvalifikovaných osob, která mají rozsáhlé znalosti z oblasti analytické chemie, a za účasti odborníků z chemického ústavu.
Údaje o přípravcích-doplňcích stravy a jeho účincích byly posuzovány a schváleny Státním ústavem pro kontrolu léčiv a Státním zdravotním ústavem. Kvalita přípravku je potvrzena Hygienickou stanicí hl.m.Prahy. Přípravek byl uveden na trh v souladu s rozhodnutím ministerstva zdravotnictví.
Kvalitu přípravků podporuje rozhodnutí amerického FDA (Ústav pro kontrolu léků a potravin) o povolení k prodeji v USA, certifikát BIOKONTU o prodeji bio potravin v ČR a Evropské unii.