Detailní popis produktu
Vinifikace
Hrozny Glera prochází měkkým lisováním pro získání pouze nejlepší části moštu, který je po dekantaci přečerpán do nerezových nádrží. Zde probíhá fermentace po dobu 15-20 dní. Po dokončení fermentace se víno míchá s odrůdou Pinot Nero, která je vinifikována metodou červených vín. Přimícháním odrůdy Pinot Nero získává Prosecco svou charakteristickou růžovou barvu. Po kupáži nastává druhá fermentace v nerezových tancích při řízených teplotách tak, aby se rozvinula elegantní vůně a charakteristické svěží perlení Prosecca.
Degustace
Zvláště suché šumivé víno s perzistentním krystalickým perlením, jasně růžové barvy s lehkými třešňovými odlesky, v aroma převládá vjem bobulovitého ovoce s jemnými náznaky květin. Chuť je velmi svěží, dobře vyvážená s dominantními tóny ovoce. Elegantním dobře vyvážené víno s přetrvávajícím perlením a dlouhotrvajícím dozvukem svěžesti.
Základní parametry
-
Odrůda
-
Glera, Pinot Nero
-
Barva
-
růžové
-
Země / oblast
-
Itálie, Veneto, Prosecco
-
Obsah cukru
-
extra dry (zvláště suché) - 12 - 20 g/L
-
Obsah alkoholu
-
11,5%
-
Specifikace zrání
-
ne
-
Objem
-
75 cl
-
Alergeny
-
siřičitany
Doplňkové vyhledávací
-
Hlavní odrůda
-
Glera
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Cavit Trento je společnost hluboce zakořeněná v regionu Trentino. Malá oblast na severovýchodě Itálie, kde vinná réva, olivovníky, tedy středomořská vegetace žijí vedle smrků, modřínů a alpských rostlin. Země dávných tradic a kultury, kde přítomnost člověka a jeho vesnic, hradů a zámků harmonicky splývá s majestátní krajinou alp. Představa, která nejlépe vystihuje Cavit je velká kooperace skládájící se z velkého počtu malých vinařství. Cavit byla založena v roce 1950, aby splňovala potřeby vinařů nabídnout tu nejlepší kvalitu na trh. Dnes Cavit reprezentuje 4.500 vinařů, kteří jsou členy 11 sklepů a 60% z výroby vína v Trentinu (cca 5500 ha). Společnost Cavit úrodu zkoumá a vybírá své suroviny z nejlepších produktů od členských sklepů, která podléhají přísné kontrole ve všech fázích: od rafinace po lahvování. Cavit je dnes jednou z největších společností v odvětví podnikání vínem. Úspěšně působí na vnitrostátním a mezinárodním poli. Sídlo Cavit Trento se nalézá v Ravina, kde jsou výrobní a logistické prostory, vinný sklep, sklípek na sekt a vinařský obchod. Také vlastní zámek Maso Toresella u jezera Toblino, který se používá pro firemní a zábavné účely.