Základní parametry
-
Barva
-
bílé
-
Země / oblast
-
Itálie, Veneto
-
Obsah cukru
-
demi-sec (polosuché) - 33 - 50 g/L
-
Obsah alkoholu
-
10,5%
-
Specifikace zrání
-
ne
-
Objem
-
75 cl
-
Alergeny
-
siřičitany
Vinifikace
Po stlačení se nechává mošt sedimentovat při nízké teplotě. První fermentace probíhá za přidání kvasinek. Po skončení první fermentace se víno uchovává při teplotě 5°C až do druhé fermentace (šumivý proces). Druhá fermentace se provádí metodou charmat cca při teplotě15°C. Jakmile víno dosáhne požadovaných hodnot, je zchlazeno, stabilizováno, filtrováno a finálně lahvováno.
Degustace
Polosuché perlivé víno s krystalickým perlením, světle slámové barvy se zelenkavými odstíny, s příjemně ovocitým aroma . V chuti je lehké a svěží, s dobře vyváženými kyselinkami. Elegantní víno s příjemným dozvukem.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Historie vinařství Contarini sahá až do 16.století, kdy se purkmistr Zaccaria Contarini rozhodl založit vlastní výrobu vína. Oblast na sever od Trevisa byla odjakživa velmi vhodná pro pěstování vinné révy. Ze severu chráněna alpským pohořím, z jihu oteplována jaderskými větry. Ostatně v okolí města Valdobbiadenne se pěstuje, již po staletí, odrůda Prosecco (dnešní název odrůdy je Glera), ze které se vyrábí světoznámé Spumante. A právě v tomto vinařském kraji, ve městě Conegliano, byla roku 1877 založena jako jedna z prvních na světě Italská škola vinařství a enologie. Ne přelomu 12.století se vinařství ujala rodina Tombacco, přesněji Dino a jeho bratr Giovanni přejmenovali společnost na Contarini Spumanti. Nyní představuje dynamické vinařství, jenž investuje nemalé částky do moderních technologií. Zároveň podporují i výše zmíněnou školu, jak finančně tak i personálně. Všichni enologové vinařství Contarini studovali v Coneglianu a i nadále se angažují na akademické půdě. Portfolio vinařství čítá jak základní klasické sekty, tak i ročníková Prosecca. Široká škála produktů pro uspokojení i té nejnáročnější klientely.