Whisky AnCnoc Peatheart 46% 0,7 l (tuba)

Kód: WH98886
1 307 Kč 1 080 Kč bez DPH 1 867 Kč / 1 l
Na objednávku do 5 dnů

Barva bledě jantarová.

Na začátku je ve vůni výbuch kouře, do kterého se postupně dostávají náznaky ovocnosti. Zralé hrušky a citrusové tóny jablek a limetek s dotekem tabáku v pozadí. Vůně je vyvážená, ale spíše převládá kouřová sladkost.

Chuť kouřově kožená se sladkými dušenými jablky. Čokoláda, která je skvěle doplněna o sladkost vanilky a citrusové šťávy.

Konec je dlouhý a teplý s květinovým kouřem.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Na začátku je ve vůni výbuch kouře, do kterého se postupně dostávají náznaky ovocnosti. Zralé hrušky a citrusové tóny jablek a limetek s dotekem tabáku v pozadí. Vůně je vyvážená, ale spíše převládá kouřová sladkost.

Chuť kouřově kožená se sladkými dušenými jablky. Čokoláda, která je skvěle doplněna o sladkost vanilky a citrusové šťávy.

Konec je dlouhý a teplý s květinovým kouřem.

An Cnoc znamená ve skotské gálštině „kopec". Úplný název v gaelštině je Cnoc Dubh – Černý kopec, v angličtině Knockdhu. Palírna byla založena v roce 1894, aby dodávala slad pro směsi Haig, a v roce 1983 byla uzavřena. Až když ji v 90. Letech získali současní majitelé a znovu ji otevřeli, začaly se dostávat na trh nezávislá plnění, i když pouze v omezeném množství.

Doplňkové parametry

Kategorie: Alkoholické nápoje
Whisky podle druhu: Single Malt

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

V r. 1893 objevil John Morrison na svém nově koupeném pozemku několik pramenů čisté vody. Její výjimečná kvalita a další příznivé okolnosti (poloha v úrodné oblasti, kde se pěstoval kvalitní ječmen, a blízkost železniční trati) vedly během několika měsíců k založení palírny Knockdhu. Výroba whisky byla zahájena v r. 1894. Během hospodářské krize v letech 1931-33 byla palírna uzavřena, stejně jako během 2. světové války, kdy sloužila k ubytování vojáků. Třetí zavření palírnu potkalo v r. 1983. Po koupi společností Inver House v r. 1989 byla výroba whisky obnovena. Od r. 1994 používá palírna pro svojí single malt jméno An Cnoc, aby nedocházelo k záměně s palírnou Knockando. Palírna prošla během svého vývoje několika přestavbami, ale stále ještě používá původní destilační kotle, které jsou zárukou zachování stejné chuti, jako měla před 100 lety. Whisky z této palírny je součástí řady míchaných whisky, např. Mac Arthurs's, Catto, Inverhouse, Blairmhor, Glen Talloch, Heater Cream a Hankey Bannister. Single malt se stáčí jako 12-letá, na trhu se však vyskytují i starší plnění pod původním názvem.

Vstupem na tyto stránky prohlašuji, že je mi více jak 18 let.