Whiskey Jameson Crested 40% 0,7 l
Kód: WH990107Související produkty
Detailní popis produktu
Barva: Medová
Aroma: Lehká květinová vůně, opepřená kořenitým dřevem a sladkými tóny
Chuť: Dokonalá rovnováha kořenitých, ořechových a vanilkových tónů s nádechem sladkého sherry a výjimečnou hladkostí
Destilace
Hladkost whiskey Jameson pochází z jedinečného trojitého destilačního procesu. Je to metoda, kterou založil již zakladatel palírny John Jameson a jeho dědictví dodnes následuje vrchní palírník Brian Nation.
Zrání
Whiskey zraje v sudech po bourbonu a španělské sherry.
Příběh
Možná si vzpomínáte na Jameson Ten nebo Crested Ten? Od tohoto označení palírna upustila, ale skóre zůstává. Whiskey v Jamesonu lahvovali až v 60. letech minulého století. Jameson Crested je oslavou a poctou prvním kapkám, které naplnili na Bow Street.
V roce 1780 John Jameson zavedl způsob výroby irské whisky, kterého se od té doby v palírně hrdě drží. Jak si dokážete představit, výroba míchané irské whisky, která je oblíbená již více než dvě století, vyžaduje hodně. V Jamesonu jsou hrdí na to, že provozují jednu jedinou palírnu, což znamená, že mají plnou kontrolu nad výrobním procesem, od zpracování obilí až po lahvování. Když přijde čas na míchání, Head Blender Billy Leighton používá pouze whiskey, které vznikly v areálu palírny. Díky tomu jsou schopni vyrábět širokou škálu různých whiskey, aniž by museli klepat na dveře jakékoli jiného lihovaru.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Alkoholické nápojeBlended irská whisky Dárkové balení |
---|---|
Whisky podle druhu: | Blended |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Jameson je třikrát destilovaná, dvakrát tak jemná irská whiskey. Značku založil John Jameson v roce 1780.
Hned poté, co založil svoji dublinskou palírnu, začal si vytvářet pověst a jméno. Již od začátku trval pouze na těch nejlepších ingrediencích (tradice, kterou přirozeně Jameson whiskey dodržuje do dnes a bude i nadále!). Osobně vybíral barely k dozrávání a nikdy neměl strach připlatit si za opravdovou kvalitu.
John Jameson byl pořádně tvrdohlavý a neústupný, co se týče kvality, takže není žádným překvapením, že se jeho palírna stala "Single Distillery". To jednoduše znamená, že vše, od výběru ingrediencí či sudů přes destilaci až ke zrání, mělo své místo v jedné jediné palírně, aby byla zajištěna co největší kontrola kvality.
Ale nebojte, John nebyl jen samá práce a žádná zábava. Single Distillery na dublinské Bow Street se stala legendární pro své společenské události. Do dnešních dní tato stará palírna hostí ty nejlepší party v celém Dublinu. Pokud se někdy ocitnete poblíž, neváhejte a přidejte se!
Na konci osmnáctého století bylo zvykem destilovat whiskey na dvakrát, podle skotského modelu. Což ničemu nevadí, pokud se s takovouto whiskey spokojíte. John ale chtěl víc. Přidal své speciální schopnosti a trval na trojité destilaci, neboť objevil, že právě ona je to tajemství, které činí whiskey dvakrát tak jemnou.
Ptáte se, proč ne třeba čtyři či snad dokonce pět destilací? Neudělaly by snad whiskey ještě jemnější? Nemyslete si, že to John nezkoušel. Vyzkoušel by cokoliv, jen aby dosáhl dokonalosti! Potvrdilo se nakonec, že trojitá destilace je bodem, který už nemůže být lepší.