Tequila Topanito Mezcal Artesanal 100% Espadín 40% 0,7 l
Kód: TEQ0000071Detailní popis produktu
Topanito Mezcal Artesanal je lahvovaný při 40% ABV pro jedinečně hladký zážitek z chuti. Příjemný aromatický profil s jemnou kouřovostí a zemitostí doprovázenou intenzivními tóny pražené agave, pomela, citronu a tymiánu. Perfektní přísada pro typické koktejly a nápoje na bázi Mezcal. Doporučuje se také pro čisté degustování.
Topanito Mezcal je vyroben podle řemeslné tradice Amantes de lo Ajeno v Liehovaru ve státě Oaxaca. Espadin agáve s minimálním věkem sedm let sbírají a upravují Jimadores (farmáři sbírající agave). Po sklizni se tyto agave praží 5 až 8 dní v zemních jámách. Tento intenzivní proces je nezbytný k zajištění charakteristického kouře Mezcalu a zemitého charakteru. Následně se uvařené agáve rozdrtí a v tradičním Tahonu (mlýně s kamenným kolem ovládaným oslem). Kaše z vlákniny, ovoce a šťáv se přelije a vloží do otevřených kádí ze dřeva nebo kamene. Divoké kvasinky umožňují během pěti dnů fermentaci do agávového vína, které se poté dvakrát destiluje. Topanito Mezcal se následně zředí přírodní pramenitou vodou a nakonec se plní do lahví „joven“ (nestárnoucí).
Mexičtí Aztékové nazývali domov jejich bohů "Topan" a popisovali Tequilu jako a "Dar z nebe". Topanito vzniká v renomovaném lihovaru Casa Maestri v mexickém městě tequily, Jalisco, z mistrovské ruky Michaela Maestriho. Topanito dává velký význam tradičním procesům, které jsou prováděny s důrazem na detail. Pomalé vaření části agávových srdcí v cihlových pecích (hornos), fermentace přírodními kvasnicemi nebo dvojitá "jednodávková" destilace v moderních měděných destilačních přístrojích jsou součástí tohoto výrobního postupu, který umožňuje výjimečnou kvalitu a autentickou vůni agáve.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.