Rudolf Jelínek likér Medová slivovice 35% 0,7 l
Kód: LI9970Související produkty
Detailní popis produktu
Ovocný destilát se vyrábí trojstupňovou destilací vyzrálého švestkového kvasu, jehož základem jsou ty nejkvalitnější švestky vybraných odrůd. Následně je destilát smíchán s pravým lipovým medem. Dlouhodobá macerace medu mu dodává zlatavou barvu, jemnou chuť a medovou vůni. Díky modernímu technologickému postupu navazujícímu na tradiční palírenské umění vizovických páleničářů je zaručena stálost destilátu. Následně je uložen ke zrání v tancích, kde dojde ke sladění chutí a vůní a „zakulacení“ destilátu.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Alkoholické nápoje |
---|---|
Likéry podle typu: | Medové |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Akciová společnost RUDOLF JELÍNEK sezabývá výrobou alkoholických nápojů, zejména destilátů. Tradice výroby ovocných destilátů ve Vizovicích sahá až do roku 1585. Samotná společnost vznikla na konci předminulého století, v roce 1894.
Výrobky společnosti jsou známy ve všech koutech České republiky ale také ve světě. Na tradici vývozu výrobků do zahraničí, kterou Rudolf Jelínek započal vývozem košer destilátů na zámořské trhy v USA již v roce 1934, navazuje společnost i nyní.
Vlajkovou lodí společnosti je slivovice, kterou vyrábí v několika variantách (bílá, zlatá, jubilejní, kosher, atd.) Dále produkuje značkové ovocné destiláty té nejvyšší kvality jako hruškovice, meruňkovice, třešňovice nebo jablkovice.
Prémiovými výrobky jsou kosher destiláty, při jejichž výrobě nebyly použity suroviny, výrobní zařízení a postupy, které by odporovaly předpisům židovské víry. Výroba kosher destilátů probíhá za dozoru zástupce ortodoxní unie amerických rabínů. Kosher certifikát udělený americkou Ortodoxní Unií potvrzuje nejvyšší kvalitu tohoto destilátu.
Historie
Společnost RUDOLF JELÍNEK navazuje na více než 400letou tradici výroby destilátů na Valašsku. První písemný doklad o existenci palírny se nachází v urbáři vizovického panství z roku 1585, byť se vztahuje k pozdější době (polovina 17. století). V tehdejší době se pálilo z pivních odpadků, později se k nim přidalo obilí, z něhož se vyráběla žitná.
Kolem poloviny 18. století se ve výrobním sortimentu objevila později tak slavná slivovice. Od počátku 19. století výroba slivovice díky státním prémiím nabývala na významu. A vlivem příhodných klimatických podmínek se právě na Vizovicku mimořádně daří ovocným stromům, především švestkám.