Emperor Heritage 40% 0,7 l (tuba)
Kód: RU9484Související produkty
Detailní popis produktu
Mauricius má dlouhou historii výroby rumu, která se datuje k francouzské (1714-1810) a britské (1810-1968) přítomnosti na ostrově. Až 85 % celkové zemědělské půdy na ostrově tvoří plantáže s cukrovou třtinou. Na Mauriciu existují 4 destilerie, které vyrábí různé druhy rumů, od aromatického rumu francouzského typu ze šťávy cukrové třtiny až po lehce nasládlý rum britského typu vyráběného z melasy. Místní podnikatelé Christophe Aulner a Bruno Le Merle dostali nápad spojit tyto odlišné styly rumu. Podařilo se jim chutě propojit díky použití různého dřeva sudů – amerických sudů po bourbonu, francouzských sudů po koňaku, španělských sudů po sherry. Jde o propojení kultur, chutí a stylů, stejně jako je tomu případem u místního obyvatelstva. Na etiketě rumu Emperor je vyobrazen anglický král George V., který Mauriciu vládl mezi lety 1910 a 1936. Emperor Heritage dokonale snoubí charakter melasového a agricole rumu. Projevuje se plný charakter čerstvé šťávy cukrové třtiny, exotického ovoce, ale i květinové, pepřové a kořeněné tóny. Ve vůni je dřevitý s tony vanilky a pražených mandlí. V chuti se projevuje tmavá čokoláda, karamelizované ovoce a koření. V dlouhém zakončení se objeví stopy kouře, koření a karamelu.
Zařazení | Rum | |
Značka | Oxenham Ltd. | |
Obsah alkoholu | 40 % | |
Typ | rumy | |
Objem | 0.7 l |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Alkoholické nápoje |
---|---|
Rumy podle Země: | Mauritius |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Emperor Rum je kompozicí starých maurských rumů pocházejících z destilace čisté a čerstvé cukrové třtiny a melasy. Značka odráží jedinečnost mauricijské půdy, klimatu a tradičního know-how.
Neuvěřitelná paleta barev a příchutí je výsledkem složitého míchání čerstvě vymačkané cukrové třtiny, pečeného exotického ovoce a květin. Jejímu závěru převážně dominují tóny pepře a koření v typickém mauricijském stylu.
Hlavní sklepmistr oplývá důvěrnými znalostmi o charakteru každého vybraného starého rumu a ví, jak zvýraznit a integrovat každou složku. Důkladná pozornost se pak věnuje sudům a způsobu interakce se všemi složkami rumu. Během dlouhého procesu staření a míchání je rum pravidelně testován v souladu s tradičními i moderními technikami.
Základem značky Emperor Rum jsou bohaté zkušenosti, odhodlání a hluboké znalosti. Tato jedinečná rumová směs, vycházející z historie ostrova, je uměním i vědou. Dnes je Emperor Rum správcem mimořádného dědictví a může být definitivně považován za autoritu v produkci stařených rumů.
Historie
Specifická kombinace mauricijské sopečné půdy, mikroklimatu a nadmořské výšky vytváří ideální podmínky pro ty nejlepší rumy. Historický vývoj rumového průmyslu na Mauritiu je obdobný jako v Karibiku nebo Jižní Americe. Kromě toho tradiční i moderní technologie společně s dokonalou znalostí výroby a staření hlavních blenderů umožňují produkovat ty nejlepší mauricijské rumy.
Cukrová třtina byla dovezena na Mauritius z Jávy za období nadvlády Nizozemska (1598-1710) a sloužila především k výrobě kvašených alkoholických nápojů. Během své služby v 18. století, francouzský guvernér Bertrand-François Mahé de Labourdonnais, jako první podpořil rozvoj rumového průmyslu na Mauritiu.
Od roku 1810 se Mauritius stal britskou kolonií a postupně se přeměnil na plantážní ekonomiku s cukrovou třtinou jako primární plodinou. Později, v roce 1852, Dr. Pierre Charles François Harel se stal průkopníkem za koncept rumové destilace na ostrově. Mauritius je dnes domovem šesti destilerií.
Emperor Rum byl vytvořen s respektem k historii a majestátnosti. Výběr ikony musel přijmout všechny tyto rysy a přirozeně padl na císaře Jiřího V., který byl králem Spojeného království a britským kolonií a indickým císařem.
Výroba
Jedná se o jedinečné spojení péče, která je věnována kultivaci cukrové třtiny a preciznosti, která je investována do destilačních procesů, jež vkládají do rumů svou nezaměnitelnou autentičnost a originalitu.
V současnosti tradiční rum představuje asi 90% světové produkce rumu. Mauritius je jednou z mála zemí, která vyrábí tradiční i zemědělské (agricole) rumy. Mauricijské palírny investují do obou způsobů výroby rumu, a to procesy "Pot-Still" (kotlíková destilace) a "Column" (kontinuální destilace).
Po destilaci je rum dostařován tradičně ve francouzských a amerických dubových sudech. Nezanedbatelná je ale také investice do barelů po sherry , která nabízí originální škálu nových rumů.