Courvoisier X.O. Gift Box Cognac 40% 0,7l
Kód: KO991215Detailní popis produktu
Courvoisier X.O. Gift Box Cognac 40% 0,7l
Díky svému sofistikovanému, velkorysému a radostnému stylu zůstává Maison Courvoisier věrný svým tradičním hodnotám. Jeho dlouhodobý závazek k řemeslné dokonalosti a úzká spolupráce s místními vinaři zajišťují, že každý koňak nese pečeť kvality a výjimečnosti.
Koňak Courvoisier XO (Extra Old) je všeobecně uznáván jako jeden z nejlepších XO koňaků na světě a má skutečně komplexní strukturu eaux-de-vie z uctívaných terroirů Grande Champagne, Petite Champagne a Borderies. Výsledkem je bohatý a jedinečný koňak, který obsahuje eaux-de-vie ve stáří 11 až 25 let.
Elegantní láhev odráží prestiž a tradici značky, s důrazem na detaily a luxusní provedení. Courvoisier XO je synonymem pro sofistikovanost a ideální volbou pro výjimečné příležitosti nebo jako exkluzivní dárek.
Aroma: ovocné tóny, opečený hnědý cukr, kakao.
Chuť: dub, jahody a květinový nádech.
Závěr: dlouhý a sametový s tóny pomeranče, dubu, kůže a náznaky kávy a crème brûlée
Doplňkové parametry
Kategorie: | Alkoholické nápoje |
---|---|
Vinné destiláty podle druhu: | Cognac |
Vinné destiláty podle typu a stáří: | X.O. (Extra Old) |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Courvoisier - aromatická elegance Po celá dvě století je Courvoisier ručně vyráběný a velmi často oceňovaný koňak, který kombinuje tradiční technologie výroby s neúprosně nastupujícími inovacemi. Díky čtyřem nejlepším Cru apelacím v Cognacu, mohou místní Master Blenders vytvářet úžasné směsi, které tvoří základ Courvoisier identity.
Courvoisier je v současné době jedinou značkou koňaku, která kontroluje celý proces výroby - od hroznů až po finální lahev. Velmi úzce spolupracují s více než 800 producenty hroznů, aby si byli jisti kvalitou suroviny. Zároveň velmi úzkostlivě dbají na kvalitu sudů - ty se ručně vyrábí z přes 200 let starých dubů, na základě velmi přesných specifikací. Celý proces výroby je pak rozdělen do 4 fází:
1/ Pěstování hroznů - koňak se smí vyrábět pouze z odrůd Collombard, Folle Blanc nebo Ugni Blanc v 6 uznaných Crus apelacích. Courvoisier však pěstuje hrozny pouze ve 4 z nich - Grande Champagne, Petite Champagne, Borderies and Fins Bois.
2/ Destilace - dvojitá destilace probíhá 24 hodin denně od listopadu do března, jinak by výsledek nemohl být uznán jako koňak. U Courvoisier tato destilace probíhá v malých 25ha „kotlích", což je poměrně nákladné. Finální produkt je rozdělen na tři části - „hlavu, srdce a ocas". Pouze ta nejlepší část eaux-de-vie ze „srdce" je pak použita na Courvoisier a připravena ke staření.
3/ Staření - probíhá v ručně vyrobených sudech z přes 200 let starých dubů. Každý koňak musí zrát minimálně 2,5 roku, každý další rok mu přidává na komplexnosti a jemnosti. U Courvoisier zrají koňaky na rodinném zámku ve sklepích z 18 století.
4/ Blending - základem míchání je respekt individuálním kvalitám každého samostatného koňaku. U Courvoisier ho vnímají jako umění. O tom také svědčí fakt, že se zde za 200 let historie vystřídalo pouze 6 master blenderů!!!