Bruichladdich Octomore 15.2 57,9% 0,7l (tuba)

Kód: WH994403
Novinka
Značka: Bruichladdich
4 350 Kč 3 595 Kč bez DPH 6 214,29 Kč / 1 l
5 pracovních dnů

Octomore je nejnakouřenější whisky na světě, plná rašelinového kouře a přesto jemná. Ročník č. 15 tvoří tři produkty, u kterých se destilatéři zaměřili na zrání v různých sudech a s různou úrovní použití rašeliny na výslednou chuť. Jedná se o singl malt whisky, která zrála pět let v dubových sudech.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Octomore je nejnakouřenější whisky na světě, plná rašelinového kouře a přesto jemná. Ročník č. 15 tvoří tři produkty, u kterých se destilatéři zaměřili na zrání v různých sudech a s různou úrovní použití rašeliny na výslednou chuť. Jedná se o singl malt whisky, která zrála pět let v dubových sudech.

Octomore 15.2 v zraje v  sudech po bourbonu, červeném víně a cognacu. Octomore 15.2 je whisky, která byla destilována ze 100% skotského ječmene Concerto s obsahem rašeliny 108,2 ppm. Vyniká kořeněnou chutí s tóny uzeného dubu, pražené kávy, černého pepře a sušeného ovoce. Nejlépe chutná čistá, na ledu nebo v prémiovém koktejlu.

 
Barva hnědá
 
Vůně oříšek, karamel
 
Chuťový profil koření, pražená káva, černý pepř, sušené ovoce
 
Kouřovost Silná

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

V Bruichladdichu je veškerá pozornost zaměřená pouze na výrobu single malt whisky. Whisky není jen o letech zrání v sudu, ale také času, který je věnován samotné destilaci či fermentaci. Tak by to alespoň mělo být. Proto si v palírně dávají extra záležet, aby každá část výrobního procesu dostala přesně tolik času, kolik příroda potřebuje. Co je několik dní navíc v rámci 15 let?

HISTORIE

Palírnu Bruichladdich založil v roce 1881 Robert Harvey. Byla vystavěna v avantgardním stylu a byla navržena tak, aby byla schopna produkovat whisky v nejvyšší kvalitě. K tomu mělo sloužit zařízení včetně 6 metrů vysokých destilačních přístrojů, které se používají dodnes. Během dvacátého století byla palírna několikrát na pokraji krachu až byla roku 1994 definitivně uzavřena. Palírna Bruichladdich byla zachráněna v roce 2000 týmem lidí pod vedením nadšenců Marka Ryeniera a Simona Coughlina. Ti dávají velký důraz na porozumění tak důležité roli přírodních surovin, místního klimatu a surovin. Díky tomu značka nabrala nový vítr do plachet a od té doby si buduje výraznou pozici nekonvenční whisky, která uspokojí i ty nejnáročnější znalce whisky.

Vstupem na tyto stránky prohlašuji, že je mi více jak 18 let.