Brandy Metaxa 7* 0,7 l (dárkové balení 2 skleničky)
Kód: KO046Související produkty
Detailní popis produktu
Spyros Metaxa vytváří ten nejjemnější jantarový alkohol pod sluncem. Mimořádné destiláty zrající v dubových sudech, ušlechtilá muškátová vína z egejských ostrovů Lemnos a Samos a tajný buket z bylin dodávají nápoji Metaxa 7* jeho aromatický charakter.
Destilace:
Nejprve proběhne dvojitá destilace hroznů tří odrůd vyzrálých pod řeckým sluncem.Poté se destilát staří v ručně vyráběných dubových sudech z francouzské oblasti Limousin.Po dosažení požadované zralosti (označované počtem hvězdiček) nastává mistrovská práce Metaxa mastera, a to sladění jednotlivých eaux-de-vie pro dosažení unikátní a konzistentní chutě.Následně se destilát míchá s archivními muškátovými víny z egejských ostrovů Samos a Limnos a s tajnou směsí bylin a koření (např. extrakt z okvětních plátků růže).Pro dosažení výsledné jemné chuti se Metaxa, ještě před stáčením do lahví, nechává půl roku dozrát v sudech.
Zrání:
Zrání tohoto produktu trvá po dobu sedmi let.
Historie:
Spyros Metaxa si vytkl za cíl dosáhnout takové úrovně jemnosti a aromatické intenzity, jaké u lihovin ještě nikdo nedosáhl. Ke splnění svého snu si razil vlastní, původní cestu. Vymykal se konvencím a podstupoval rizika. A vytvořil nápoj plný života a energie a přitom hladký na patře – opravdové potěšení pro smysly. Nápoj, jemuž dal své jméno: Metaxa. Od roku 1888 je odkazem zakladatele také styl Metaxa. Dnes tento styl uvádí v život Společnost Metaxa, vždy věrna původnosti, energii a odvaze riskovat, vlastnostem, jimiž se zakladatel tohoto stylu vyznačoval.
Barva
Tmavě jantarová s odlesky starého zlata
Aroma
Elegantní, teplý a ovocný, intenzivní muškát a zralá broskev, sušená švestka, svatojánský chléb a bylinný med
Chuť
Vyvážená textura, teplá, příjemně kořenitá, s tóny jedlového medu a tmavých rozinek
Závěr
Sametové, s příjemnou dozníváním chuti tmavých rozinek
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Metaxa je nejjemnější jantarový alkohol pod sluncem. Kvalitní zralé destiláty a aromatická muškátová vína z egejských ostrovů dodávají produktu Metaxa 5* její jedinečný květinový charakter.
Výroba
Destilace
Nejprve proběhne dvojitá destilace hroznů tří odrůd vyzrálých pod řeckým sluncem.
Poté se destilát staří v ručně vyráběných dubových sudech z francouzské oblasti Limousin.
Po dosažení požadované zralosti (označované počtem hvězdiček) nastává mistrovská práce Metaxa mastera, a to sladění jednotlivých eaux-de-vie pro dosažení unikátní a konzistentní chutě.
Následně se destilát míchá s archivními muškátovými víny z egejských ostrovů Samos a Limnos a s tajnou směsí bylin a koření (např. extrakt z okvětních plátků růže).
Pro dosažení výsledné jemné chuti se Metaxa, ještě před stáčením do lahví, nechává půl roku dozrát v sudech.
Zrání
Zrání tohoto produktu trvá po dobu pěti let.
Historie
Spyros Metaxa si vytkl za cíl dosáhnout takové úrovně jemnosti a aromatické intenzity, jaké u lihovin ještě nikdo nedosáhl. Ke splnění svého snu si razil vlastní, původní cestu. Vymykal se konvencím a podstupoval rizika. A vytvořil nápoj plný života a energie a přitom hladký na patře – opravdové potěšení pro smysly. Nápoj, jemuž dal své jméno: Metaxa. Od roku 1888 je odkazem zakladatele také styl Metaxa. Dnes tento styl uvádí v život Společnost Metaxa, vždy věrna původnosti, energii a odvaze riskovat, vlastnostem, jimiž se zakladatel tohoto stylu vyznačoval.
1888
Zrození Metaxa House a nejjemnějšího nápoje pod sluncem.
1890-1900
Metaxa roste ve střední a jižní Evropě a i na Středním východě.
1900
Metaxa vyplouvá za Atlantik.
1900-1915
1900-1915
Metaxa získáva několik mezinárodních cen včetně ceny San Francisco Grand Prix.
2000
Metaxa se prodává po celém světě, ve více než 75 zemích. Česká republika a Slovensko jsou třetí nejdůležitější trh pro značku Metaxa.
2008
Metaxa slaví výročí sto dvaceti let od založení a pro tuto významnou příležitost bylo naplněno 1 888 křišťálových karaf drahocennou tekutinou legendárního sudu číslo 1.